Bu sene Sanremo Müzik Festivalini kazanarak ülkesi İtalya’yı Eurovision Şarkı Yarışmasın’da temsil etme hakkını kazanan ve bu hakkı reddetmeyen Francesco Gabbani, halihazırda açıklanan 14 şarkı arasında favori isimler arasında gösterilmenin heyecanını yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde şarkısını değiştireceği iddialarının ortaya atılması takipçilerini ikiye bölmüştü. Bir taraf şarkının orijinal halinde kalmasını desteklerken diğer taraftan şarkının İngilizce ve İtalyanca olması gerektiğini düşünenler vardı. Ancak 19 Şubat’ta katıldığı Standing Ovation adlı şov programında Eurovision ile ilgili soruları da cevaplayan Francesco şarkısının dilinin değişmeyeceğini resmi bir şekilde açıkladı.

Francesco Gabbani: “İtalya’yı Kiev’de temsil etmek büyük bir sorumluluk aynı zamanda çok güzel bir fırsat ve doğaçlama yaşayabileceğim bir macera… Aslında bu her zaman yaptığım bir şey. İtalyan müziğinin ününü korumayı umuyorum ve bu yüzden şarkıyı orijinal haliyle sunacağım.”

Dil konusunda olmasa da her halükarda Francesco’nun şarkısı üzerinde düzenlemeler yapması gerekiyor. Kurallar gereği şarkı süresi maksimum 3 dakika sürmeli. Sanremo performansında bu sürenin epey üzerinde sahnede kalmıştı. Bu nedenle şarkının yeni bir versiyonu hazırlanılmalı ve en geç Mart ayının ikinci haftasında açıklanması gerekir.