Bu yıl fanlar olarak şok üstüne şok yaşamaya gerçekten alıştık. Sizi bilmiyorum ama benim bünyem gerçekten bağışıklık kazandı artık şaşırmıyorum. Konumuz: Fransa…
Bugün sabah şok ve sürpriz bir açıklamayla Fransa’yı Eurovision’da Amir Haddad’ın temsil edeceği haberini öğrendik. Çok şaşırdık mı? Kendi adıma hem evet hem hayır.

Şaşırdım çünkü Fransa ilk olarak 4 Şubat’ta temsil edecek sanatçıya ilişkin ip uçları yayınlamaya başlamıştı ve yayınladığı ilk fotoğraf bir makyaj masasındandı:

Ekran Alıntısı.PNG

Haliyle bu fotoğrafın ardından hepimiz doğal olarak temsilcinin bir bayan olduğunu düşünmeye başladık (Ya da Fransa öyle düşünmemizi istedi). Bu fotoğrafın yayınlanmasından 12 gün sonra ise görüldüğü üzere bir şey anlaşılmayan ikinci fotoğraf yayınlandı:

Ekran Alıntısı.PNG

İkinci ip ucu kimse için bir şey ifade etmedi.  Sonrasında yine aynı gün içerisinde bir diğer fotoğraf eklendi. Bu kez fotoğrafta bir elektro gitar vardı:

Ekran Alıntısı.PNG

Bu paylaşımın üzerinden çok geçmeden eurovision.tv Fransa’nın temsilcisinin 12 Mart’ta açıklanacağını duyurdu. Eurovision takviminde ise 12 Mart Fransa için “Şarkı Tanıtımı” olarak gözüküyordu:

Ekran Alıntısı.PNG

Şaşırmama nedenim ise şu oldu: tüm bunlar yaşanırken bir yandan Amir Haddad dedikoduları kulaktan kulağa yayılmaya başlamıştı. Şahsen ben: “Yok yeaaa ne temsilcisi, temsilci bir kere bayan olacak” diyenlerdendim.

Tabi bu dönemde merak edip Amir Haddad’ı araştırma imkanım olmuştu. Kendisiyle ilgili gözüme çarpan ve en ilginç şeyi kökeni olmuştu. Kendisinin kökeniyle ilgili bilgi tam olarak: “Israeli-French singer and songwriter of Tunisian and Moroccan-Spanish Jewish parents” şeklindeydi.

Kökenini öğrendikten sonra Fransa için (Paris saldırılarından sonra) mantıklı bir isim olduğunu düşünsem bile bayan olmadığı için “temsil etmesi imkansız isimler” listeme ekledim.

Yeni tabirle hepimiz: “TROLLENDİK”. Fransa sağ gösterip sol vurdu.

Ama tabi benim kendime ait komplo teorim var. O da şu: acaba Fransa başta bir bayan sanatçı ile anlaşıp sonrasında ters düşüp Amir üzerinde karar kılmış olamaz mı? Olma ihtimali var neticede bu yıl temsilcisini açıklayıp sonra geri çeken “Almanya gibi bir örnek” var önümüzde…

Bu arada Amir verdiği röportajda şunları söylemiş:

Ülkemi Eurovision’da temsil edeceğim için çok ama çok mutluyum. Bundan onur duyuyorum. Eurovision Avrupa’nın bir aile olduğunu gösteren en iyi organizasyonlardan biri. Bu benim çocukluk hayalimdi ve sonunda gerçekleşti. Çok ama çok mutluyum. Fransız halkını mutlu edebilmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım…