Sevgili ESCAPE NEWS Ailesi ve takipçileri herkese muhteşem bir cumartesiden merhaba! It’s Mali calling!…Saniyeler dakikaları saatler haftaları derken deltavlingleri bitirip Andra Chansen haftasına geldik. Artık gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki şarkıların ortalamaları vasat, en kötü Melodifestivalen imiş gerçekten. Umarız bu diğer yıllar için Björkman‘a ders olur.

Hemen düellolara geçelim;

Margaret – In My Cabana vs. Moncho – Cuba Libre

Cuba Libre nasıl Andra Chansen’e çıkmış hala aklım almıyor. Berbat bir şarkı, enerji vermiyor, enerji alıyor resmen. Margaret Polonyalı olduğu için elenme ihtimali var fakat şarkı gerçekten güzel. Bence In My Cabana Final görmeli ki sanırım finale kalan isim de gecenin sonunda Margaret olacaktır.

Felix Sandman – Every Single Day vs. Mimi Werner – Songburning

Ne diyebilirim ki iki tane çok güzel şarkı, Every Single Day bu sene favorilerim arasında olan bir şarkı daha kaliteli ve güzel ama öbür yandan Mimi ve Songburning’de çok güzel ezgileri olan bir şarkı. Mimi, yarı finali kolay olduğu için Andra Chansen’e geldi. Yoksa Mimi’nin bir oy kitlesi İsveç’te maalesef yok. Benim de gönlümden geçen ve gecenin sonunda olacak olan Felix’in finale çıkacağıdır.

Reinada All The Feels, Olivia – Never Learn

İki hoş şarkı, her ikisi de kopya, her ikisinde de esinlenme çok var ama Reinada finali daha çok hak ediyor gibi. Şarkısı çok eğlenceli ve performansı kusursuz. Ama sürpriz olup Olivia’yı finalde göreceğiz gibi.

İçimden geçen Reinada fakat gecenin sonunda Olivia finalde olacaktır.

Sigrid Bernson – Patrick Swayze vs. Mendez – Everyday

Samir och Viktor ikilisinin desteği ile Andra Chansen’e gelen Sigrid Umarım burada durur. Şarkı güzel eğlenceli ama çok donuk, hiçbir düzenleme ile düzelmeyecek gibi. Öte yandan çakma İngilizce ve yanık İspanyolcası ile gönülleri kazanan Mendez! Ben Mendezciyim kardeşim. Şarkıyı çok seviyorum Umarım finalde olur favorilerimden biri, eğlenceli kıvrak insanı içine çeken bir yapısı var. Gecenin sonunda da Mendez finalde olacaktır.

Haftaya Büyük Final ile görüşmek üzere! 🙂