Merhaba sevgili ESCape News Ailesi ve takipçileri! It’s Mali calling! Geçen hafta Melodifestivalen’in ilk yarı finalinin şarkılarını değerlendirmiştim, bu hafta hep beraber bakalım şarkılar nasıl? Kehanetlerimin akibeti ne olacak? Kimler hayal kırıklığı? Hangi şarkılar hangi şarkılara benziyor?…

1.Yarı Final sonuçları Dinah Nah haricinde beklediğimiz gibiydi en azından kendi tahminlerim
doğrultusunda geçen bir yarı final izlemiştim.

O zaman 2. Yarı Final(Deltavling) yorumlarına başlayalım!

1.Mariette – A Million Years

Mariette ismini duyduğumuzdan beri ben dahil herkesin merakla beklediği bir isimdi Mariette.
Don’t Stop Believing ile harikalar yaratan bir kadın bu sefer kesinlikle kazanmaya geliyor dedik ki zaten kendisi de böyle bir açıklama yapmıştı.
Şarkıyı heyecanla açtım, dinledim, dinledim ama o umduğum, hissetmek istediğim armoniyi yakalayamadım, beni biraz hayal kırıklığına uğrattı maalesef.

Şarkı yavaş başlıyor ve nakarata kadar aynı yavaşlıkta 1 dakika geçiyor , nakarata gelince şarkı o tam beklenen tempoyu veremiyor başlangıca nazaran biraz daha üst fakat yeterli olmayan bir tempoyla ilerliyor.
Evet şarkıyı sevdim, dinledikçe daha çok seviyorum ama açık sözlülükle söyleyebilirim ki bu şarkı kazanmaz arkadaşlar. Sadece Mariette olduğu için ve bu yarı final vasat olduğu için kolaylıkla direkt finale gidecektir ama o kadar. Finalde de (tüm şarkıları dinlemeden söylemek istemem ama) ortalama 5 ya da 4 gibi bir sıralama da olacaktır. Üzgünüm Mariette ilk katılımın olsa tamam ama Don’t Stop Believing gibi bir şaheserden sonra bu şarkıyla olmadı sanki..

Benim listemde 1. Sırada gecenin sonunda da 1. Olup direkt finale adını yazdıracaktır.

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz.
2.Roger Pontare – Himmel och hav
İsveç böyle yaşlı amcalara bayılır, destek olur, oy atar, amcamızın Melodifestivalen ve Eurovision geçmişini de varsayarsak bayağı da seviliyor.

Şarkıya gelirsek şarkıda Jag Er Fri havası var. (2015 yılında ikinci olan o adam adını ezberlemeye dahi tenezzül etmediğim heynarane hey ya ho diye bağırıp duran şarkı)

İsveç’in geleneksel müziği ve enstrümanlarıyla harmanlanmış bir şarkı. Ben sevmedim bu şarkıyı bana hitap etmiyor maalesef.

Benim listemde 7. Sırada, şarkının akibeti ise 3. Olup Andra Chansen yollarına düşeceği yönünde bir fikirdeyim.

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz.
3. Etzia – Up
Gosa’nın 2017 İngilizce versiyonu bir şarkı. Ben severim böyle eğlendiren şarkıları ama kadının sesinden mi bilmiyorum ama o şarkının havasını değiştirmiş, şarkının temposunu veremiyor, şarkıyı kasvetlendirmiş yani bunu daha cırtlak bir kadın söylese daha iyi olabilirdi.

Yani ben bu şarkıyı açar dinlerim, dans ederim ama o kadar, renk katsın diye konulmuş bir şarkı. Aynı zamanda bu şarkının nakaratı 2015 yılında DMGP’de yarışmış Babou’nun Manjana şarkısına benziyor tabii biraz daha düşük tempo hali. (Bahsedilen şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz.)

Benim listemde 3. Sırada, yarışmada ise 5. Olup eleneceğini hissediyorum.

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz.
4. Allyawan – Vart har du vart
Şarkı hemen bitsin diye kendi kendimi yedim. Hayır yani olmamış bu şarkı, çok sıradan,, bir albenisi yok şuan şunları yazarken hani daha ne yazabilirim diye düşünüyorum o bile gelmiyor aklıma. Rap tarzını yansıtan bir parça ama aynı şekilde başlıyor ve bitiyor, güçlü değil ne yazık ki.

Benim listemde 6. Sırada, gecenin sonunda da 7. Olup yarışmaya veda edecektir.

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz.

5. Dismissed – Hearts Align
2014 yılındaki Pink Pistols’un bir farklı versiyonu grup. Şarkıları bayağı bir rock yani ilk 30 saniyesi kulaklarımı çok yordu, nakarat ise aynı YOHIO’nun To The End şarkısının nakaratı, o kadar çok benziyor ki hele nakarattaki arka müziği aynısı.

Hemen YOHIO’nun linkini paylaşıyorum nakaratı dikkatlice dinleyin (Buradan dinleyebilirsiniz).

Şarkı ortalama bir şarkı, böyle şarkılar beni pek çekmez zaten. Listemde 5. Sırada, yarışmada ise 6. Olup veda edeceklerini düşünüyorum.

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz.
6. Lisa Ajax – I Don’t Give A
Geçen senenin Hintli Prensesi Lisa Ajax! Ben My Heart Wants Me Dead’i çok beğenmiştim. Bu şarkısını da beğendim ama şarkıda bir numara yok, sözleri haricinde. Kendisi de kazanmak için değil eğlenmek için katıldığını söylemiş.

Şarkı çok orta tempo birkaç dinlemeye kalmadan sözleri ezberleyebiliyoruz, hoş bir ritmi var güzel yani benden güzel bir not aldı.

Benim listemde 2. Sırada gecenin sonunda da 2. diğer finalist olacağına eminim. Bence de Don’t give a f*ck Lisacım.

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz.

7. Benjamin Ingrosso – Good Lovin’
Youtube’da Justin Bieber coverlarıyla ülkesinde ünlenmiş bir arkadaşımız Benjamin. Gerçekten Justin Bieber coverları yaptığı çok belli, kendine özel bir söyleme tarzı yok çok Justin Bieber vari söylüyor şarkıları, bu şarkının girişi de çok Justince olmuş.

Aynı zamanda evet bu şarkıyı da bir şarkıya benzettim! Modjo’nun Lady (Hear Me Tonight) şarkısına benziyor.
Şarkıyı ilk dinlediğimden beri Benjamin Baby ile başlayan kısmı söyleyince kendimi yedim bitirdim ve sonunda benzettiğim şarkıyı buldum.
Her iki şarkının da nakarat girişine iyi bakın, aynı nota, aynı vuruş, aynı tarzda söyleniyor. Böyle şeyleri bulunca kendimle gurur duyuyorum fakat bunlar benim şarkıdan soğumama sebep oluyor. Benzediği şarkı bu.

Benjamin’in sevenleri var, ben de şarkının sadece Good lovin dediği bölümleri beğendim. Olsa da olur olmasa da olur bir şarkı benim için.
Listemde 4. Sırada gecenin sonunda da 4. Olup andra chansene gideceğini düşünüyorum.

Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz.

Sonuç olarak bana göre bayağı vasat bir deltavling. Mariette ve Lisa Ajax direkt finale çıkacaktır.

DIREKT TILL FINAL
Mariette – A Million Years
Lisa Ajax – I Don’t Give A

ANDRA CHANSEN
Roger Pontare – Himmel och hav
Benjamin Ingrosso – Good Lovin’

5. Etzia – Up
6. Dismissed – Hearts Align
7. Allyawan – Vart har du vart

Kehanetim bu yönde izleyip hep beraber göreceğiz! Haftaya görüşmek üzere!!