Bu haftadan da merhaba Sevgili ESCAPE NEWS Ailesi ve Takipçileri! It’s Mali calling!…

Geçen hafta Melodifestivalen Deltavling’i benim için şok olarak geçti. Sonuçlara gerçekten şaşırdım.
Bakalım bu hafta nasıl olacak, herkes için fiyasko bir yarı final olarak görülen bu hafta bence geçen haftadan bir tık daha iyi. Hep birlikte şarkıları yorumlamaya başlayalım!!

1. Robin Bengtsson – I Can’t Go On

Geçen senenin parlayan yıldızı Robin Bengtsson bu sene şansını tekrardan denemek istemiş.
Kaliteli şarkı yazarlarıyla çalışmış, aynı zamanda 2013 yılı Melodifestivalen galibi Robin Stjerberg de şarkısı I Can’t Go On’un yazarlarından biri. Şarkı güzel bir şarkı ama klasik bir şarkı, bir numarası yok. Ben beklediğim tatmini sağlayamadım maalesef. Robin isminden dolayı direkt finale gidecektir ama kazanabilecek ya da üst sıralara oynayabilecek bir parça değil. Benim listemde 2. Sırada tahminimce ise 1. Olup direkt finale adını yazdıracaktır.
Şarkıya buradan ulaşabilirsiniz.

2. Krista Siegfrids – Snurra min jord

Sevgili Krista Siegfrids sen de biliyorsun ki Finlandiya’da muhteşem bir potansiyelin var. Can You See Me?, On&Off gibi şarkılarla hatta daha güzel şarkılarla istersen Finlandiya’yı 55 kere temsil edersin. E peki Melodifestivalen’i denemek neden?! Ben Krita Siegfrids’i seven biri olarak Melodifestivalen’e katılarak kalitesini düşürdüğünü düşünüyorum. Evet okay anlıyorum seni İsveç başarılı, oy potansiyeli yüksek bir ülke ve İsveç’i temsil edersen popülariten artacak, iyi bir dereceyle daha da tanınır hale geleceksin ama bu şarkılarla bunu yapabileceğine inandın mı gerçekten? İsveç’te oy potansiyelin yok, İsveççe biliyorsun, yazarlığın var birkaç şarkı yazarından da yardım alıp şarkı yapıyorsun çünkü bari şarkım İsveççe olsun da beğenip oy atsınlar düşüncesindesin.. Yanlış! İsveç halkı artık İsveççe şarkıları desteklemiyor ki. Linda Bengtzing o kadar tanınan bir isim son iki katılımda Andra Chansen bile göremedi İsveççe şarkılarla, Charlotte Perrelli, ve dahası. Tamam geçen sene Melodifestivalen çocukluk hayalimdi dedin çok basit bir schlagerla katıldın bir şey demedik, baktın schlager olmuyor bari bu sefer pop bir şarkı yapıyım ve İsveççe olsunu deniyorsun ama hüsran tatlım. Bu yanlıştan dönmen dileğiyle… Şarkıya gelirsek güzel bir İngilize sözlerle dinlenilebilecek bir şarkı olur, ritim hoş, show da fena değil, sen de enerjiksin yani şarkıyı hiç beğenmedim desem yalan olur orta, vasatın bir üst modeli bir şarkı. Benim listemde 6. Sırada gecenin sonunda ise 6. Olup elenecektir.
Şarkıya buradan ulaşabilirsiniz.

3. Anton Hagman – Kiss You Goodbye

Youtube coverlarıyla meşhur olmuş bir arkadaşımız daha! Dinledikçe daha da hoşuma gidiyor bu şarkı. Bu yarı finale göre güzel bir şarkı bence. Ama sanki oy potansiyeli yok bu kardeşimizin. Tek bir gitar ile kendisi sahnede olacak, show böyle şarkıları yükseltir ama maalesef show kullanmamış. Akibetini çözemediğim şarkı olacak gecenin sonunu merak ediyorum. Benim listemde 4. Sırada sonuçlarda ise 4. Olup Andra Chansen yollarına düşebilir. Gerçekten kararsızım 6. Da olabilir.
Şarkıya buradan ulaşabilirsiniz.

4. Jasmine Kara – Gravity

İsimler açıklandığından beri beni çeken bir isimdi Jasmine Kara.
İran asıllı, Amerika’da yaşayan 2010 yılından beri kendi çapında 7, 8 civarı şarkısını kliplendirmiş aileden zengin bir kadın. Şarkısı Gravity’e gelirsek ben beğendim bu şarkıyı, şarkıda tatmin olmadığım tek yer nakarattan sonra gelen enstrumental kısım orada biraz Justin Bieber – What Do You Mean? havası var. Biraz kopya olmuş orası sanki. Şarkıya ölüp bitmedim ama bu yarı finalin en iyi şarkısı bence. Benim listemde 1. Sırada olan bu şarkınında bence akibeti muamma çünkü İsveç’te pek tanınan biri değil, potansiyelini bilmiyoruz, İsveç’teki İranlı sanatçıların Melodifestivalen geçmişine bakarsak, Janet Leon, Behrang Miri, Eddie Razaz, Mahan Moin ve dahası maalesef final görmüş sanatçılardan değiller. Ama bence 3. Olup Andra Chansen’e gidecektir.
Şarkıya buradan ulaşabilirsiniz.

5. Owe Thörnqvist – Boogieman Blues

Yahu her yarı finalde yaşlı bir amca olmak zorunda mı? Ben dinlemek istemiyorum bu şarkıları. Amcaaa sizin yaşınız geçti yok yani ne gerek var burada başka bir sanatçının hakkını gasp etmeye?!Şarkıyı da sevmedim şaka bir yana gerçekten benim sevebileceğim bir tarz değil. Merak ettiğim diğer bir konu da ayağını bile kaldıramayan bu amca nefes almadan bu şarkıyı nasıl söyleyebiliyor? Umarım elenirsin amcacım. Allah uzun ömürler versin. Benim listemde 7. Sırada olan bu amcamız 7. Olarak elecektir. (Yani inşallah.)
Şarkıya buradan ulaşabilirsiniz.

6. Bella & Filippa – Crucified

Youtube coverlarıyla meşhur olan bir başka katılımcılar. Bu iki üvey kız kardeş gayet tatlılar. Şarkıları da öyle tatlı bir şarkı. Şarkının giriş introsu benziyoru demiyorum dikkat edin aynısı! Amy Mcdonald’ın This Is The Life şarkısının introsu ile aynı.Bu ikili kapalı kutu bilemedim yani. Benim listemde 5. Olan bu ikili gecenin sonunda 5. Olup elenecekler gibi bir hissiyata kapıldım.
Şarkıya buradan ulaşabilirsiniz.

7. Felix, Oscar & Omar / FO&O – Gotta Thing About You

Bahisler en üst sıraya koydu, herkes övdü durdu haliyle ben de merak ettim. Kardeşlerim ben böyle şarkılara fan balonu diyorum. Fazla abartılmış bir grup bence. Şarkı bence güzel bir şarkı ama ne abartılacak kadar güzel ne de birinciliğe oynayacak kadar kaliteli. Bu grubun akibeti 2015 yılındaki JTR gibi olacaktır. Direkt finale çıkıp finalde 8, 9 gibi bir sıralamada yarışı bitirecektir. Bu şarkının nesini bu kadar abarttınız? Orta yani, insanımız abartmayı gerçekten çok seviyor. Benim listemde 4. Sırada olan bu şarkı geceyi 2. Kapatıp direkt finalde olacaktır.
Şarkıya buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yarı finali özetlemek gerekirse adam akıllı bir favorim yok, şarkılar ortalama, gecenin sonunda nasıl bir sonuç ile karşılaşacağımızı kestiremediğim bir yarı final. Diyeceklerim bu kadar.

Direkt Till Final

  • Robin Bentsson – I Can’t Go On
  • Felix, Oscar & Omar / FO&O – Gotta Thing About You

Andra Chansen

  • Jasmine Kara – Gravity
  • Anton Hagman – Kiss You Goodbye. 5. Bella & Filippa – Crucified.           6. Krista Siegfrids – Snurra min jord.                                                             7. Owe Thörnqvist – Boogieman Blues