Herkese muhteşem bir Cumartesi’den merhaba sevgili ESCape News Ailesi ve takipçileri, It’s Mali calling! Melodifestivalen’in 3. Yarı finalinden herkese merhaba!

Geçen hafta beklediğim ve yorumlarımda sıraladığım sonuçları izledik. Hiçbir sürpriz yoktu benim için. Güzel sonuçları olan bir yarı finaldi. Bakalım bu hafta nasıl olacak?

Dotter, Jessica Andersson, Mendez, Barbi Escobar isimlerini görünce inanılmaz bir rekabet olacağını düşünmüştüm ama maalesef öyle değil. Her hafta belki güzel şarkıları bu yarı finale koymuşlardır ümidiyle dinliyorum şarkıları ama yok, o beklediğim şarkılar yok. İzleyici kitlesi düşen, son yılların en verimsiz Melodifestivaleni…

Her neyse bu haftanın şarkılarına bir göz atalım;

Martin Almgren – A Bitter Lullaby 

Böyle istemeyerek açtım şarkıyı, berbat bir şeyler bekliyordum fakat sonuç güzel, tatlı, dinlendiren, gülümseten bir şarkı. Her şey çok güzel ama sanatçılarda bir karizma oluyor, şarkısı güzel olmayan sanatçıları inanılmaz yükseltiyor bazıları ise ne yapsa da o karizma olmadığı için olmuyor maalesef bu abimizde  de bu karizmadan yok. Oy potansiyeli de yok. Tur atlayacağını düşünmüyorum. Renk veren bir şarkı o kadar.

Dotter – Cry 

Geçen sene Mariette’in A million Years şarkısının yazarlarından biri, yetenekli bir kadın. Şarkısı güzel ama çok eksik, lyric muhteşem, sıçrayışlar harika ama nakarata kadar çok boş, şarkının enstrumentali ile kadının şarkıyı söyleyi çok farklı değişik bir şeyler yapmışlar. Demin yukarıda bahsettiğim karizma işte Dotter’da bu var. Ben şarkıyı sevdim ama çok düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Eski Melfest olsaydı Amanda Fondell tarzındaki bu ablamızı tur atlattırmazlardı fakat bu sene güzel şarkı olmadığında dolayı tur atlayacağını düşünüyorum.

Moncho – Cuba Libre 

Bu sene yükselişte olan tarza yakın bir şarkı yapalım, güzel süsleyelim, farklı tarzı olan biri söylesin, İsveççe olsun herkes tarafından anlaşılsın, denmiş, denmiş böyle bir entry çıkmış ortaya. Şarkı çok ama çok basit, müzik berbat. Abimiz kötü, hiç beğenmedim hiç. Zoraki yapılmış bu projenin çöp olacağından o kadar eminim ki. Siz de akşam göreceksiniz.  Bizimle değilsin.

Mendez – Everyday 

Merhaba İspanyolca, merhaba popüler müzik. Mendez, sadece bu sene İspanyolca popüler oldu diye İspanyolca şarkı yapan bir şarkıcı değil. Mendez iki katılımında da böyle şarkılar yapan, şarkıları bu tarzda olan biri. Şarkı tam benim tarzım. Evet lyric çok basit, sözler kolay, ama şarkı insanı içine çekiyor ya. Ben çok sevdim, yaşadığımız şarkı kıtlığından dolayı da bu kadar sevmiş olabilirim. Benim için direkt till final ama içimden bir ses andra chansene yollayacaklar diyor. Akibetini çok merak ediyorum.

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – Min Dröm 

Bu deltavlingin çiş molası, fark ettiyseniz her yarı finalde böyle bir katılımcı konulmuş, abi beklide hangi güzelim şarkıların hakkı yendi ya. Bunlara neden prim veriliyor? Reyting de yapılmıyor, boş beleş sahneye çııp iniyorlar, 6. Ya da 7. Olup eleniyorlar yazık vallahi yazık…

Jessica Andersson – Party Voice 

Bir efsane, her katılımda harikalarında efsane olmuş, sevilen İsveç’in gerçekten sevdiği bir sanatçı Jessica Andersson! Açıkçası ben de Jessica’yı çok seviyorum fakat balladlarıyla beraber, I Did It For Love, Can’t Hurt Me Now, Kom gibi efsane şarkılar yapan kadın nerede, bu facia şarkı nerede? Evet büyük konuşuyorum belki dinleyeceğim, daha çok seveceğim ama yok yani, şarkı Jessica Andersson değil, Swedish House Wifes mısın sen Allah için? Dance like a mother nedir ya? Böyle saçma bir cümle neden nakaratta sürekli tekrarlanır? Şarkı kısaca ben bir sürtüğüm cumartesi Pazar hatta haftanın her günü discoya gidip deliler gibi dans ederim bu benim tarzım diyor bunu anlatıyor arka planda başka bir şey değil. Nerede o güzel acılı aşk sözlerini kalp acıtan yanık sesli Jessica? Üzdü Jessica üzdü.

Barbi Escobar – Stark 

Gecenin sürprizi olabilecek bir şarkı, keşke İsveççe olmasaymış dedim. Orijinal bir sound ve patlayan güzel bir şarkı Stark. Keşke imkan verseler de tur atlasa. Ben çok beğendim. Umarım elenmez. Barbi Escobar güzel seçim kızım hoşuma gittin.

Güzel şarkıların olduğu bu deltavlingde  gecenin sonunda olmasını istediğim sonuç;

DIREKT TILL FINAL

Mendez * Everyday

Dotter * Cry

ANDRA CHANSEN

Jessica Andersson * Party Voice

Barbi Escobar * Stark

  1. Martin Almgren – A Bitter Lullaby 
  2. Moncho – Cuba Libre
  3. lle Moraeus & Orsa Spelmän – Min Dröm 

Gecenin sonunda izleyeceğimiz Sonuçlar;

DIREKT TILL FINAL

Dotter- *CRY

Jessica Andersson * Party Voice

ANDRA CHANSEN

Mendez * Everyday

Martin Almgren – A Bitter Lullaby 

5.Barbi Escobar * Stark

  1. Moncho – Cuba Libre
  2. lle Moraeus & Orsa Spelmän – Min Dröm 

*Editörden Kapanış Notu: Haberin kapak fotoğrafına el atan Kemal Kale’ye teşekkürler.