Herkese muhteşem bir cumartesiden merhabalar! It’s Mali calling! Heyecanlı bir cumartesi Melfest’in dördüncü haftası, son yarı final ve beklenenin aşağısında olan bir yıl…

Geçen hafta sürprizler yaşandı. Cuba Libre’nin Andra  Chansen’e gitmesi, Dotter’in elenmesi vs. vs. Geçen hafta dörtte iki yaptım ama sonuçlar gerçekten üzücü.

Jessica Andersson için İsveç’in bayıldığı bir sanatçı olduğunu söylemiştim. Ama Jessica gaza gelip Lisbon’a ben gidiyorum diye bir açıklama yapmış. Çok antipatik çok. Yapma Jessica’cım.

Her neyse bu haftayı bir gözden geçirelim. Sanırım en rekabetin olduğu yarı final bu olacak gibi. Güzel şarkılar var gerçekten. Neler olabileceğini kestiremiyorum gerçekten.

Hadi başlayalım!

Emmi Christensson – “Icarus

Şahsen ben şarkıyı sevdim, çok tatlı ve saf bir şarkı. İsveçliler böyle şarkılara bayılır. Why A start A Fire gibi şarkılar bunlar. Emmi çok tatlı ve naif, şarkı sade ve şık. Tur atlayacağına eminim hatta sürpriz bir şekilde direkt till final bile yapabilir. Çok merak ediyorum akibetini ama yarı finale güzel bir başlangıç olacak.

Elias Abbas – “Mitt paradis

İsveçlilerin sevdiği bir tarz daha, böyle şarkılar hep Andra Chansen’e gitmiştir. Şarkı bu yılın İsveç yaz şarkısı, eğlenceli, mutlu eden bir şarkı. Bana gelince ben bu şarkıyı çok sevemedim. Yani benim için tur atlamaması gereken bir şarkı. Sonucunu kestiremiyorum gerçekten ama müzik listelerinde üst sıralarda olacağına eminim.

Felicia Olsson – “Break that chain

Nerede 2013 yılındaki Felicia nerede 2018 yılındaki Felicia. Kilo vermiş tamamen yeni bir görünüm. Olgun güçlü bir kadın var sahnede. Şarkı yavaş tempo bir schlager. Geleneksel tarzda bir şarkı ama ben Make Me No 1 ‘ı tercih ederdim. Bu şarkıda eksik çok şey var ve show’da olmadığı için tamamlanamıyor. Sanki yarı finalde sonuncu olacakmış gibi olmasın ama en iyi 5. Olup elenecektir.

Rolandz – “Fuldans

İsveçli ede ve neneleri mutlu etmek için alınan bir katılımcı daha, şarkı rezil, bu şarkıyı nasıl Fredrik Kempe yazmış olabilir anlamıyorum. Umarım sonuncu olur.

Olivia – “Never learn

Şarkıcılar açıklanırken beklediğim ve en heyecanlandığım katılımcıydı. Wiktoria çok promosyonunu yaptı, şarkıyı Anton Ewald yazmıştı. Kesin harikadır dedim fakat maalesef ofsayt. Şarkı Zara Larsson’un I Would Like ve Rita Ora’nın Anywhere şarkılarının karışımı, şarkı hiç patlamıyor. Tamam ortalama olarak güzel ama beklediğim kadar umut vermiyor. Kızımız çok soğuk duruyor sanki tur atlamayacakmış gibi.

Felix Sandman – “Every single day

Geçen senenin FO&O grubu üyelerinden biri, grup dağıldıktan sonra tek başına katılmaya karar vermiş, ben bu çocuğa çok önyargılıydım. Sevmiyordum ama şarkıyı bir dinledim ki sormayın. Böyle muhteşem bir şarkı olamaz. Başlangıc Frans’ın Sorry’si gibi, ama o kadar anlamlı ve güzel bir şarkı ki favorim bile olbilir. Çok sevdim çok umarım direkt till final yaparsın adamım.

Mariette – “For you

Ve geldik, herkesin beklediği, şampıyonluğunun aylar önceden açıklandığı Mariette! Mariette’i çok severim. Şarkılarını çok severim gerçekten birgün Melfest’i kazansın isterim ama Don’t Stop Believing gibi bir şarkı ile. Ne biliyim bu şarkıyı çok sevdim ama ne biliyim ilk katılımda harikalar yaratmış bir kadını o tarz ile ESC sahnesinde görmek isterdim. Bu şarkıyı da çok sevdim ama sanki not cup of tea of Mariette yani. Bu şarkı başkasına aitmiş gibi. Şarkının yazarı, dünyaca ünlü, Grammy ödüllü bir şarkı yazarı, Britney Spears gibi birçok ünlü ile çalışmış şarkı vermiş bir adam. Şarkı çok güzel, çok beğendim, beni mutlu etti gerçekten beğendim. Görün bakın Mariette gerçekten bu yıl kazanacak. Objektif olarak tekrardan soylüyorum. Şarkı gerçekten kazanma potansiyeli olan benim gerçekten beğendiğim bir şarkı. Direkt till final hatta şampiyon olacak.

Gecenin sonunda olacak sonuçlar;

DIREKT TILL FINAL

Mariette – “For you

Emmi Christensson – “Icarus

ANDRA CHANSEN

Felix Sandman – “Every single day

Elias Abbas – “Mitt paradis

  1. Olivia – “Never learn
  2. Rolandz – “Fuldans
  3. Felicia Olsson – “Break that chain

OLMASINI İSTEDİĞİM;

DIREKT TILL FINAL

Mariette – “For you

Felix Sandman – “Every single day

ANDRA CHANSEN

Emmi Christensson – “Icarus

Olivia – “Never learn

  1. Felicia Olsson – “Break that chain
  2. Elias Abbas – “Mitt paradis
  3. Rolandz – “Fuldans