Yeni bir Melodifestivalen sezonundan hepinize merhaba! Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Melodifestivalen 2020 katılımcıları açıklandı, geçtiğimiz 3 yılda olduğu gibi bu yılda sizlere gücüm yettiğince katılımcıları tanıtacağım, yorumlarımı sunacağım, yarı final şarkıları açıklanınca da yorumlarımı ve tahminlerimi sizlerle paylaşacağım.

Geçen seneki sükseden sonra Melodifestivalen yapımcıları gerek reytingler, gerek kaybedilen izleyici ve takipçileri tekrar kazanmanın mutluluğu ile eski sanatçılara çokça yer verip başarısına yeni bir ivme kazandırmak istiyor anladığım kadarıyla. Melodifestivalen efsaneleri, Schlager divaları, geçmiş kazananlar, geçen senenin favorileri derken kocaman bir liste bizleri bekliyor, hadi başlayalım o halde, Nu Kör Vi! 

The Mamas – “Move”
Yüksek tempo bir Swedish Pop şarkısı, ben Dreamgirls – Move gibi bir şey bekliyordum. Biraz hayal kırıklığına uğradım. Şarkı asla kötü değil ancak tur atlayacak bir şarkı değil bana göre, arkasında birçok sanatçı ve John Lundvik hayranları bulunuyor, andra chansene gitme imkanı yüksek ancak 5. Olup elenebilirler de.

Suzi P – “Moves”
İlk defa katılacak olan Suzi yüksek tempo Swenglish bir parça seçmiş, giriş introsu çok güzel olan bu şarkının nakaratı bu introya istinaden biraz boş kalmış gibi duruyor. İlk katılımlar her zaman heyecanlı oluyor, Malou Prytz, ISA gibi bir hava alıyorum Suzi’den ancak onlar gibi başarılı olacağına pek inanmıyorum, 16 yaşında ve arkasında güçlü bir ekip yok. Gecenin sonunda 6. Olup elenecekmiş gibi hissediyorum.

Robin Bengtsson – “Take a chance”
2016 yılında ilk defa tanıdığımız, 2017 yılında konu yarışmayı kazanmış ve ülkesini Eurovision’da temsil edip 5. olup başarılı sonuca imza atmış Robin’i tekrardan görüyoruz. Şarkıyı herkes çok beğendi, benim için ise okey güzel şarkı ancak bir daha kazanamaz algısı yarattı. Çok fazla Ed Sheeren vibeı aldım şarkıdan aynı seviyeli tempo ile devam eden bir şarkı, sahne showu, ledler ve Robin’in potansiyeli sayesinde direkt final yapma imkanı yüksek bir parça ancak Andra Chansen e giderse de şaşırmayacağım.

Malou Prytz – “Ballerina”
Geçen seneki haksız direkt final skorundan dolayı önyargılı olduğum Malou Prytz bu sene yıldız şarkı yazarları ile çalışmış, geçen seneki başarısının arkasındaki dev kadro Ace Wilder ve ISA ile yollarına devam etmiş görünüyor, şarkı inanılmaz güçlü, tam bir Sia şarkısı, ben çok beğendim, bence yarı finalin en güçlü şarkısı. Tek ritim ile başlayıp nakaratta Chandlier tarzı güçlü giriş ile insanı içine çekiyor. Direkt final yapmalı ama Andra Chansen yolları da görünebilir. Ayrıca bu şarkıyı Lisa Ajax’dan duymayı çok isterdim.

OVÖ – “Inga problem”
Son yıllarda popüler olan rap furyası Melodifestivalen i de etkilemiş benziyor, ekip sağlam, kendi çapında tanınan, geçtiğimiz yıllarda Zara Larsson ile yaptıkları düet ile ülke genelinde tanınmaya başlamış bir ekip. Şarkı beni tırmalamadı, kulağa güzel gelen, Migos tarzı heceleme yöntemi ile okunmuş bir parça. İddiasız bir şarkı gözümde, gün içerisinde açar dinlerim ancak fanı olmam, 2017 yılındaki Amare parçası gibi. Bu gece 6. Olup evlerine dönecekler gibi hissediyorum.

Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå”
Schlager diva olarak bilinen ancak benim için duygulu şarkıların annesi olan Sonja Aldén! Çok severim, İsveç’de çok sever ancak hakkettiği dereceleri Melodifestivalen sahnesinde maalesef ki alamamıştır. En son 2012 yılında I Din Himmel şarkısı ile yarışmıştı. Yıllar sonra döndün ama neden böyle silik bir şarkı ile Sonja? Şarkı hisli, sakinleştirici, umut dolu bir şarkı ancak Melodifestivalen‘de tutmayan bir tarz, üzülmeni hiç istemem en azından andra Chansen yapmanı isterim ancak maalesef ki bu şarkı ile seni gecenin sonuncusu yapacaklar Sonja… Charlotte Perrelli’nin Mit Liv şarkısı gibi çiğ çiğ yeyicekler seni, hoşçakal duygulu şarkıların annesi.

Felix Sandman – “Boys with emotions”
2018 yılında Every Single Day ile 2. Olup büyük sükse yaratmış eski FO&O grubunun en başarılı solisti Felix Sandman! 2018 yılında hepimizin kalbine dokunmuştun, bu sene stratejik olarak geri dönme kararı almışsın, Ed Sheeren & Benjamin Ingrosso tarzı bir şarkı ile, ben şarkıyı açar dinlerim ama ölüp bitmem, özellikle açıp dinlemem yani, başarılı olacak tarzda, Melodifestivalen’de iş görecek bir parça, sonucunu hep beraber göreceğiz ancak kesinlikle elenmeyecektir.

Bu yarı final çok zorlu olacak tahminimce. Direkt Final yarışı Robin Bengtsson, Malou Prytz ve Felix Sandman arasında gidecektir, zaten hangisi ikinci şans turuna gitse de bu üç sanatçıyı da finalde göreceğimize eminim, sürpriz olarak The Mamas bu yarı finalde elenebilir, diğer bir sürpriz düşük ihtimali fakat Sonja Aldén, geçen sene Lina Hedlund’un başlattığı olgun sanatçı akımı ile belki Andra Chansen yapabilir ama olursa çoook sürpriz olur.

Bence gecenin sonunda görebileceğimiz alternatif sonuçlar;

Direkt till final
Malou Prytz
Robin Bengtsson

Andra Chansen
Felix Sandman
Sonja Aldén

5. The Mamas
6. SUZİ P.
7. OVÖ
——————————————
Direkt till final
Robin Bengtsson
Felix Sandman

Andra Chansen
Malou Prytz
The Mamas

5.Suzi P.
6.OVÖ
7.Sonja Aldén