Dünyanın en büyük arama motoru Google’a göre “Dünya Geneli” kategorisinde Eurovision Şarkı Yarışması’nın  popülaritesi bu yıl tavan yaptı…

Zaman içerisinde gösterilen ilgi aşağıdaki gibi tanımlanmaktadır:

Sayılar, belirli bir bölge ve zaman için grafikteki en yüksek noktayla göreli bir aramaya yönelik ilgiyi gösterir. 100 değeri, terimin en yüksek popülerliğidir. 50 değeri, terimin bunun yarısı kadar popüler olduğu anlamına gelir. Benzer bir şekilde, 0 değeri, terimin en yüksek popülerliğin %1’inden daha az popüler olduğu anlamına gelir.

1.Dünya Geneli (5 Yıllık)

Son 5 yıl (2012-2017) ile kıyaslandığında “Dünya Geneli” kategorisinde Eurovision’a olan ilginin zirveye çıktığı gözükmektedir:


Aşağıdaki liste ise ülkelerin Eurovision’a olan ilgisi göstermektedir:

Listenin ilk sırasında Malta yer alırken bu yılın galibi Portekiz 36. ve Türkiye ise 31. sırada yer almaktadır. Eurovision’a katılmayan ülkeler arasında Eurovision’un en popüler olduğu 3 ülke sırasıyla Lüksemburg (17), Türkiye(31) ve Slovakya (40) olarak listede yerini almaktadır.

2.Türkiye (5 Yıllık)

Ülkemizin Eurovision’a olan ilgisine bakıldığında ise 2012 yılından bu yana ciddi bir düşüş yaşandığı gözlenmektedir. Ancak 2016 yılına göre bir artış söz konusudur:

Türkiye’nin illerinin Eurovision’a olan ilgisi ise aşağıda verilmiştir (Son 5 yıla göre):

Listeye göre Eurovision’a ilginin en yüksek olduğu 3 il sırasıyla Muğla, Trabzon ve Kocaeli’dir. Listede İstanbul 18. sırada yer almaktadır.

3.Türkiye (Nisan 2017-Mayıs 2017)

Geçtiğimiz 1 ay boyunca olan istatistiklere göre ise sonuçlar aşağıdaki gibidir:

Son 1 aya göre il bazlı:

4.Türkiye (Mayıs 2016-Mayıs 2017)

Son olarak ülkemizde son 1 yılda Eurovision’a olan ilginin gelişimi aşağıdaki gibidir:

*Liste ve tablolar canlı akışlı olduğu için sayılar değişebilmektedir.