10

İkinci yarıfinalin ikinci yarısının provaları bugün başladı. Bizde sizlerle Viyana ‘dan canlı olarak prova izlenimlerimizi paylaşcağız!

  • Israil 13.00-13.30

Israil yıllardır final yüzü göremeyen ülkelerden. Denemedikleri şey kalmadı ve en sonunda “oryantel” ritimlerle süslenmiş “Golden Boy” ile karşımızdalar. Nadav ‘ın ilk provası oldukça vasattı ancak son provaya gelindiğinde gerçekten mükemmel bir hal aldı! Arka tarafa havai fişekleride ekleyince daha “cool” bir havaya büründü. Artık final yüzü görmeliler onca ballad şarkı arasında diye düşünüyorum. Bu arada Nadav gerçekten iyi alkış aldı…

  • Letonya 13.40-14.10

Farklı tarzıyla Aminata tüm provalarında aynı performansı gösterdi. Açıkcası ulusal finalden çok farklı değildi. Sesi zaten tartışılmaz. Press centerda sağlam alkış aldı hatta şarkı bittikten sonra çoğuı kişinin dilin dolanmaya devam etti. Epey bir süre “AAAA -AAAA- A-A” diye ortalıklarda gezinmeye devam ettik.

  • Azerbaycan 14.20-14.50

Elnur ‘un sesi ve duruşu asla tartışılamaz. Eleştirebileceğim tek şey Azerbaycan ‘ın dansçıları olacak. Açıkcası bana Yüksek Sadakat ‘ın bayan dansçısını hatırlattı. Elnur ‘un arka planında güneş tutulması kullanılmış. Kendisine bir bay ve bir bayan dansçı eşlik ediyor. Bol bol mavi fon kullanılmış.Sahnede oldukça rahat ve kendine güvenir halde. Azerbaycan ne yaparsa yapsın bir şekilde favorim olmayı başarıyor.

  • İzlanda 15.00-15.30

2006 yılında Sibel Tüzün ülkemizi temsil ederken kıyafeti epey olay olmuştu. Herkes buz pateni kıyafeti diye dalga geçmişti. İzlanda hakkındaki ilk yorumumu kıyafetiyle ilgili yapmak istiyorum. Hanım kız pembe bir bale kıyafetiyle sahne almış. Buradan bir arkadaşın yorumu ise “7 yaşındayken doğumgünü partilerinde giyiyordum ben o kıyafeti oldu.”. Ulusalfinalde Emmelie de Forest havası vardı ondan kurtulmuş ancak daha saçma bir hale bürünmüş. Arka planında ise kuzey ışıkları var yeşil yeşil. Back vokaller ise 5 kişiden oluşuyor ve siyah siyah giyinmiş halde sahnenin üstünde duruyor. Öyle ya da böyle İzlanda her yıl finalde oluyor bakalım bu yıl ne olacak?

BREAK

  • İsveç 16.50-17.20

Gelelim her yıl başarıyı göğüsleyen ülkeye: “İsveç” . Bu yıl gerçekten olaylı oldu İsveç için (Mans ‘ın şarkısının copy-paste olması-Bunu İsveçliler bile kabul ediyor.). Üzerinde fazla yorum yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Melodifestivalen ‘dan çok farkı yoktu showun. Tek farkı resimlerin mavi yerine beyazla çizilmiş olmasıydı. Hatta Melodifestivalen hali daha hoştu diyebilirim. İsveç ‘in Melodifestivalen ‘ın aynısını Eurovision ‘a yollaması gerçekten sinir bozucu bir durum. Ne yaparsa yapsınlar isveç yine finalde diye düşünüyorum.

  • İsviçre 17.30-18.00

Geçtiğimiz sene Yıldız Avcısı (Hunter the Stars) adlı şarkı ile final gören İsviçre, bu sene Melaine Rene ile şansını deniyor. Bugünkü provada mistik bir hava vardı. Şarkıcının vokal ile uyumu oldukça iyidi. Son provada ise şarkının sonlarında pyro efektler ve dumanlar gözüküyordu.

  • Kıbrıs 18.10-18.40

Kıbrıs bu sene sahne, arkaplan ve kamera açıları bakımından çok iyi hazırlanmış. Sanatçının canlı performansı da ciddi anlamda iyi ama bizce ne yazık ki özellikle bu yarıfinalde final şansı çok zayıf.

  • Slovenya 18.50-19.20

Şarkı cidden çok güzel ve sahnede bile dinlerken hoş bir hava veriyor insana. Arkaplan kullanılmamış ve ışıklandırmaya büyük önem verilmiş bence bu daha doğal bir durum olmuş ben kendi adıma çok beğendim.

  • Polonya  19.30 – 20.00

Monika’nın sesine diyecek bir lafım kesinlikle yok ama vokallerin kıyafetleri tek kelimeyle korkunç. Arkaplanı ben beğendim gayet onun dışında şarkı gayet dinlenilebilir bir şarkı Press Center’da da bayağı alkış aldı zaten.