Merhaba ESCape takipçileri! Bu haftanın single güncellemesi ile karşınızdayız. Bundan sonra, bir hafta içinde çıkan bütün single’ları, “Haftalık Single Güncellemesi” başlığı altında toplayıp, pazartesiden pazartesiye yayımlamaya karar verdik.

Geçtiğimiz hafta, 3 eski Eurovision sanatçısı yeni single’larını yayınladı. Gelin, bir göz atalım.

1 – PAMELA RAMLJAK – PEČAT

Feminnem’in üyelerinden biri olan Hırvat şarkıcı Pamela Ramljak, “Pečat” adlı yeni single’ını yayınladı. Şarkı, Hırvatça’da “Mühür” anlamına geliyor.

Pamela, Feminnem ile beraber, 2005’de Bosna Hersek’i, 2010’da ise Hırvatistan’ı Eurovision’da temsil etti. Daha sonra, grup dağılmıştı.

Şarkının ritmi ballad ile pop arasında. Şarkının bir ballad ya da pop olduğunu söylemek zor. Klip ise sadece 2 mekanda geçiyor; bir çatı ve bir disko. Klibin akşam saatlerinde geçen kısımlarında “Kız kıza gezelim bu gece” teması ağır basıyor.

2 – BIRGIT OIGEMEEL – KINGITUS

2013 Estonya temsilcisi Birgit Oigemeel, sonunda “Hediye” anlamına gelen “Kingitus” adlı yeni single’ını yayınladı! “Et Uus Saaks Alguse”yi mi hatırladınız? Şaşırmadık.

3 – SOFTENGINE – WHAT IF I?

Ve sıradaki kim dersiniz? Softengine! Fin rock grubu, “What If I?” (Ya ben?) adlı yeni single’ları ile müzik piyasasına geri döndü.

Klip çoğunlukla karanlık bir odada geçiyor. Karamsar temalı klipte sadece 3 şey görüyoruz: bir piyano, karanlık odada şarkı söyleyen vokalistimiz ve üzerine yazı yazılmakta olan bir duvar.

BONUS:

Roman Lob’dan “Waves” yorumu: