Bu dünyada belki de en güzel hislerden birisidir annelik. Her kadın günün birinde bir çocuk sahibi olmak, onun elinden tutmak ve onu hayata karşı hazırlamak ister. Her bir anne çocuğuna örnek olmak ve çocuğuna çok güzel anılar bırakmak ister. 

Eurovision sanatçıları arasından annelik duygusunu tadan birçok isim vardır. Peki ya sahnede şarkısını söylerken yanında bebeğinle giden var mıydı? Elbette vardı. Hamilelik sürecinin yarışma tarihine denk gelmiş ve belkide bu zamana kadar durumunu bilmediğiniz birçok Eurovision sanatçısı sahnede bebeğiyle performanslarını sergilediler. Neyse ki bu bebişler sanatçıların sahnede en fazla 6 kişi bulunması gerekiyor kuralına dahil edilmiyorlar 🙂

 1-Regina (Slovenya, 1996)

1996 yılında Slovenya’yı Dan najlepših sanj şarkısıyla temsil eden Regina, yarışmada 16 puanla 21. sırada tamamladı. Regina’nın bir röportajındaki söylemine göre bu iki tecrübeyi ayrı ayrı zamanlarda yaşamasını dilermiş. Çünkü Eurovision’un sorumluluk isteyen ve stresli bir dönem olduğunu düşünüyor ve bu durumda anne karnındaki bebeğin olumsuz etkileneceğini düşünüyor.

2- Anna Świątczak (Polonya,2006)

2006 yılında Polonya’yı Ich Troje adlı grup Follow My Heart şarkısıyla temsil etmişti. Grubun bayan solisti Anna Świątczak sahneye karnındaki bebeğiyle çıkmıştı fakat grup yarı finalden çıkamamıştı. 

3-  Aurela Gaça (Arnavutluk,2011)

Almanya’da yapılan yarışmada ülkesini Feel the Passion şarkısıyla teslim eden güçlü ses Aurela Gaça yarı finalden çıkamayarak birçok sevenini üzmüştü. Hamileliğini yarışma sonuna kadar gizleyen sanatçı, bu durumunu daha sonra paylaşmıştı.

4- Birgit Õigemeel (Estonya,2013)

Beyazlar içindeki kadın Birgit 2013 yılında ülkesi Estonya’yı Malmö’de temsil etmişti. O yıl finale çıkmayı başaran başarılı sanatçı, fiziki görünüşünden dolayı Eurovision fanlarından hamileliğini gizleyememişti. Birgit hamileliğinden dolayı birinci provalardan final performansına kadar olan süreçte bedensel gelişimi nedeniyle sahne elbisesine sürekli ilaveler yapmak zorunda kalmıştı. Genç sanatçı final gecesini 20. olarak tamamlamıştı.  

5- Trijntje Oosterhuis (Hollanda, 2015)

İsmini okumakta epey güçlük çektiğimiz 2015 Hollanda temsilcisi katıldığı sene arkadaşı Anouk imzalı Walk Along şarkısınla yarışmıştı. Provalar sırasında giydiği elbise nedeniyle ülkesinde birçok tartışmaya konu olan Trijntje aldığı kararla sahne performansında farklı bir elbise giymeyi tercih etti. Malesef ki o sene Barbara Dex Award ödülünün sahibi olurken, final yüzü göremeyen sanatçılar arasında yer aldı. Trijntje hamileliğini yarışmadan bir ay sonra sevenlerinle paylaştı, yarışma dönemi kendisi iki aylık hamileydi.

 6Ira Losco (Malta,2016)

Geçtiğimiz yarışma döneminin belkide en yoğun olarak çalışan ismiydi Ira Losco. Ulusal finali Chameleon şarkısıyla kazanan Ira Losco, Eurovision severlerden beklediği olumlu görüşleri alamayınca yeni bir şarkı yapma kararı almıştı. İsveç yapımı bir şarkı da karar kılan Ira Losco ileriki bir tarithe Walk on Water şarkısını görücüye sunmuştu. Eurovision haftasına kadar hamileliğini gizlemeyi başaran sanatçı artık daha fazla gizleyememiş ve durumunu sevenlerinle paylaşmıştı. Ayrıca final performansının son anlarında kameralara verdiği pozla, bebeğine ölümsüz bir anı bırakmıştı.

7- Jana Burčeska (Makedonya,2017)

Tarihte bir ilk yaşanmıştı ve ilk kez bir kadın sanatçı milyonlarca Eurovision fanının önünde evlilik teklifi almıştı o gece. 2017 Eurovision Şarkı Yarışması ikinci yarı finalinde boy gösteren genç sanatçı, bebek beklediğini sevenlerinden performansı öncesine kadar gizlemişti. Sahnesi öncesi yayınlanan postcardında ise Jana ultrason görüntülerine yer vererek sürprizi herkesle paylaşmıştı.

Ancak gecenin tek sürprizi onunki değildi… Erkek arkadaşı greenroomda gerçekleştirilen röportaj sırasında genç anne adayına sunduğu tektaş yüzükle evlilik teklifi etmiş ve çift böylelikle tarihe geçmişti.

 

EKSTRA

2006 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemizi temsil eden Sibel Tüzün henüz bir yaşındaki bebeğine delegasyon akreditasyonu çıkarmış ve o zamanki birçok etkinliğe bebeği ile katılmıştı. Elaya bebek böylelikle akreditasyon alan tek bebek olarak tarihe geçmişti.