Bu sene ulusal finaller döneminde adı Güney Kıbrıs ile anılan Helena günler sonra tarafların yaptığı açıklamayla Rum Kesimi yayıncısı RIK’in(CyBC) Eurovision teklifini geri çevirdiği onaylanmıştı. Ancak bu günlerde Helena’nın Fuego için yaptığı demo kaydın bir parçası internet ortamında yayılmaya başladı. 

Helena Paparizou Eurovision’a dönme isteğinin olduğu konusunda hem fikir. Kıbrıs’ın  teklifini Yunanistan’ı temsil etmek istediği için çevirdiği düşünülüyor.

Alex P. olarak da bilinen Alex Papaconstantinou, bu yıl Kıbrıs’ın şarkısını hazırladı. Birçok dünya starı ile çalışan Papaconstantinou, Jennifer Lopez’in Live It Up, Enrique Iglesias’ın I Like How It Feels ve Grammy ödülü kazanmış Marc Anthony’ın Vivir Mi Vida şarkısının yapımcısı. İsveç doğumlu yapımcı, Eurovision’da da birçok şarkısı var. Always (Azerbaycan 2009), Yassou Maria (Yunanistan 2007) ve La La Love (Güney Kıbrıs 2012) şarkılarının da yapımcısı. Alex ve ekibi  Eurovision için Helena ve  Tamta ismini uygun görmüşlerdi ancak görüşmeler olumsuz neticelenmişti. 

Helena 2001 yılında Never Die For You’yu Antique’nın solisti olarak seslendirip 3. olmuştu. 2005 yılında ise My Number One ile Yunanistan’a ilk birinciliği armağan etmişti daha sonra yaşadığı ülke olan İsveç’i temsil etmek istemiş bu amaçla 2014 yılında Survivor ile Melodifestivalen’e katılmış ve finale kalmıştı. Son birkaç yıldır adı sık sık yeniden Eurovision için geçmekte.

İşte Helena’nın Fuego için yaptığı full kayıt:

https://www18.zippyshare.com/v/AnXw2mMz/file.html

Fakat birçok takipçiye göre bu kayıt bu sene Portekiz’de sahnede olacak olan Eleni’ye ait ve bu kayıt üzerinde oynamalar yapılmış. Düşünceleri ise bu kayıt 1 Nisan şakası olarak internette paylaşıldı yani kısaca delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış durumu var ortada. Peki sizce bu kayıt kime ait?

[poll id=”34″]