Stvorio je velika očekivanja na Balkanu na početku njegovog Evrovizijskog putovanja, osvojio je trofej X Faktor Adrie sa svojim mentorom i starim predstavnikom Srbije, Željkom Joksimovićem. Da, mi pričamo o predstavniku Makedonije, Danielu Kajmakoskom. Dobili smo priliku da napravimo specijalni intervju sa njim.

-Kako se osećaš što ćeš predstavljati svoju zemlju na najvećoj pozornici u Evropi?

-Prvo nisam verovao šta mi se dogodilo, ponosan sam i nadam se velikom uspehu. Velika mi je čast što ću biti predstavnik svoje zemlje na Eurosongu.

-Da li si razgovarao sa Željkom Joksimovićem posle Skopje festa? Šta on misli o tvojoj pesmi i nastupu? I da li ti je predložio nešto za tamo?
-Veoma sam zahvalan što sam imao priliku da radim sa njim, zaista sam mnogo naučio od njega. Posebno najvažnija stvar u ovom poslu- da je jako teško i da morate da ostanete fokusirani i da veruješ sebi. Mi smo oboje jako zauzeti. On živi u Srbiji, ja putujem stalno, tako da nažalost nemamo puno mogućnosti da se vidjamo.

IMG_7364

-Velika si zvezda posle X Factor Adrie, i ljudi u Makedoniji, i čak i ostalim delovima Balkana, svi veruju tebi i tvojoj pesmi. Da li si pod stresom zbog odgovornosti?

-Odgovornost je svakako ogromna, učim da se borim sa stresom i nastojim da ga pobedim. Sve mi bolje uspeva i sve sam sigurniji u sebe. U ovom poslu, stres je stvar koja se skoro podrazumeva.

-Da li si srećan što te zovu: “Novi Toše” u tvojoj zemlji, ili želiš da budeš pominjan po sopstvenom stilu?

-Velika mi je čast da me tako zovu, i pre svega porede sa tako velikom zvezdom sa istih prostora odakle potičem ja. Ipak, ja sam Daniel Kajmakoski i nadam se da ću napraviti svoj stil i ostaviti svoj “pečat” u okviru posla kojim se bavim. Jedan je Toše.

-X Factor Adria je takmičenje održano na celom Balkanu, ali su takmičari bili većinom iz Srbije. Kako si se osećao kada si bio na pozornici kao pobednik sa Makedonskom zastavom?

-Taj osećaj ne mogu da uporedim ni sa čim, možda sa osećajem kad sam skakao iz aviona, ili bandžijem. Osećaj potpune slobode, ali u isto vreme i ispunjenosti, ponosa i zadovoljstva. Neopisivo.

10421128_394720030668129_2901789924107315521_n

-Kako je Željko uticao na tebe i tvoju karijeru?

-Željko je veliki čovek i trudi se da mi pomogne kad god mi je pomoć potrebna. Mnogo sam mu zahvalan, pre svega što mi je bio mentor, a zatim i na saradnji posle X Faktora.

– Koje prednosti ti donosi život u Beču?

-Beč je moj grad, tu sam odrastao i školovao se, doživeo sve ono što svaki momak doživljava. Volim Beč, i volim da boravim u njemu pre svega zato što mi je tu cela porodica, a čovek se najbolje oseća kad je sa svojom porodicom.

-Na kom jeziku ćeš snimati svoju Evrovizijsku pesmu? Koji je tvoj cilj na toj bini: “da budeš u finalu, ili među prvih 10”, itd?

-Pesmu ću izvoditi na Engleskom, ali naravno da će biti snimljena na još nekoliko jezika. Bilo bi neskromno da kažem da se nadam pobedi, ali mogu da kažem da se nadam da će biti kako treba da bude. Neka pobedi najbolji.

-Pratila sam celu sezonu X Factor Adrie čak iz Turske. Dakle, koji je tvoj omiljeni nastup, osim tvog? I pored tebe, ko je tvoj pobednik?

-Omiljeni su mi svi moji drugari sa kojima sam nastupao, zato smo se stvarno zbližili i čak postali prjatelji tokom tih nekoliko meseci zajedničkog rada. Zato ne bih izdvajao nikoga.

-Da li je ovo tvoja finalna verzija pesme, ili ćeš praviti novi aranžman?

-Trenutno radimo na novoj verziji pesme, za sad ne mogu ništa drugo da kažem.

-Kakva nas iznenadjenja čekaju u Beču? Da li si planirao da uradiš nešto na pozornici?

-Zato što su iznenadjenja neka tako i ostane, ali će ih svakako biti. Kada bih unapred opisao moj nastup niko ne bi bio iznenadjen.

Evo je pesma koju će Danijel Kajmakoski izvesti na bini u Beču:

**Velika zahvalnost Nataši Dačevoj zbog pomaganja oko kontakta i zbog ovih prelepih slika.