İngiliz rock müziğinin ileri gelen isimlerinden biri olan Johnny Rotten, İrlanda’yı gelecek sene Portekiz’de yapılacak 63. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek isim olabilir. Henüz çıkan haberlerin netliği ulusal kanal RTE’nin alacağı karara bağlı olsa da bu ihtimallerin olması dahi takipçiler arasında heyecan yaratmaya yetti.

Johnny Rotten Kimdir?

Johnny Rotten olarak tanınan John Joseph Lydon (d. 31 Ocak1956), İngiliz rock müziğinin ileri gelen isimlerindendir. Lakabı olan “rotten”, “çürük” anlamına gelmektedir ve kendisinin kötü ağız sağlığından dolayı bu ismi almıştır.

70’li yıllarda Punk Rock’ın en ünlü gruplarından olan Sex Pistols’ın solistliğini yapmıştır. 1979’da, Sex Pistols’tan ayrıldıktan sonra, The Clash’in gitaristi Keith Levene ile Public Image Ltd. grubunu kurmuştur.

Yapılan açıklamalara göre  Johnny Rotten, İrlanda ulusal yayıncı kurumu RTE’ye Niall Mooney imzalı country, punk tarzında bir şarkı gönderdi. Şarkının adı ” Pleased To Meet You” (Tanıştığımıza memnun oldum). Şarkının bestesi Brendan McCarthy ve Niall Mooney tarafından yapıldı. Niall Mooney 2009 ve 2010’Un İrlanda adına yarışan şarkıları “Et Cetera” ve “It’s for You”‘nun bestecilerindendi. Ayrıca 2013 yılındaki ulusal finalin akıl hocalarından biriydi. 

Çıkan haberler menajer John Rambo Stevens tarafından onaylandı. RTE’nin kabul etmesi (onaylaması) durumunda Johnny Rotten ve müzik grubu Public Image Limited başvurdukları şarkı ile Lizbon’da olacak.

Rotten:“Eurovision Şarkı yarışması için İrlanda’yı temsil etmek benim için büyük bir onur olacaktır.” dedi.

Hatırlanacağı üzere İrlanda gelecek seneki şarkı ve temsilci seçimini yapmak üzere milli seçim turu için şarkı alımlarını 20 Ekim’de başlatmış, 6 Kasım’da sonlandırmıştı. Daha fazla ayrıntı için tıklayınız