İlk defa geçtiğimiz sene Rising Star formatı ile temsilcisini belirleyen IBA kanalı, bu sene de bir başka özel kanal ile ortak çalışma yaparak formatı devam ettirme kararı almıştı. Jürilerin arasında 2010 Eurovisin temsilcisi Harel Skaat’ın yer aldığı programda 2015’te yıl sonuna doğru eleme heyecanına başladı. Haftalarca devam eden elemeler sonucunda sadece 4 finalist kaldı. 4 finalist, 3 Mart 2016’da yapılacak final ile Eurovision için yarışacakları şarkılarını seslendirecekler.

İşte finalistler ve Rising Star final fragmanı ;

https://www.youtube.com/watch?v=HIyimqLoitk

Hovi Star

Finalde yarışacağı şarkıyı geçtiğimiz sene “Golden Boy” şarkısının yazarı olan Doron Medaile hazırladı. Şarkısının ismi ise “Made Of Stars” şarkının ise tamamı İngilizce olarak hazırlandı. Aynı zamanda performansı ile ve tarzı ile fark yaratan Hovi Star, yarışmanın en büyük favorileri arasında yer alıyor.

Ela Daniel

Finalde yarışacağı şarkı yarı İngilizce ve yarı İbranice olarak hazırlandı. Şarkının yazarları ise David Maman ve Phillip Hayun olarak açıklandı. Şarkının alternatif tarzda olması beklenmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=PUjsEjk0v9A

Gil Chadash

Finalde yarışacağı şarkının ismi “Follow The Sun” olarak açıklandı. Şarkının uptempo bir pop şarkısı olacağı bekleniyor. Bestecinin Tom Gefen olması Gil’i yarışmanın favorilerinden biri olmasını sağlıyor. Tom Gefen daha önce birçok sanatçı için besteler hazırlanmış ve özellikle Roby Fayer için hazırladığı Ready To Fight şarkısı Assassins Creed müziği seçilmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=qY8eYuceTwA

Nofar Salaman

Finalde yarışacağı şarkı Hovi Star’ın şarkısı ile aynı olacaktır. Made of Stars şarkısını ikisi ayrı ayrı seslendirecektir.