Birkaç saat önce Büyük Beş ve ev sahibi ülke olan Hollanda hariç ülkelerin hangi yarı finallerde yarışacağı belirlendi. İstatistiksel olarak Eurovision tarihinin en zor yarı finali ile bu yıl karşılaşacağız. Nedeni ise son altı yılın en başarılı 10 ülkesinin sekizinin 1. yarı finalde yarışacak olmasından ve en başarısız 10 ülkenin yedisinin 2. yarı finalde yarışacağından dolayı bu yıl 1. yarı finalin çok çetin geçeceğini tahmin ediyoruz.

İstatistikler

İlk 20 incelendiğinde yani yarı final farkını göz ardı ederek Büyük 5li ve Hollanda dışında finalist olması gereken ülkeler incelendiğinde 12 ülkenin 1. yarı finalde ve 8 ülkenin ise 2. yarı finalde olduğu görülüyor.

Sadece 1. Yarı final incelendiğinde istatistiksel olarak ilk 10 ülkenin diğer 7 ülkeye oranla daha iyi bir yüzdelik dilime sahip olduğunu görüyoruz.

2. yarı finalde ise Bulgaristan istatistiksel olarak açık ara birinci. 5. ile 17. arasında açık ara bir istatistiksel olarak bir uçurum olmadığından bu yarı finalde Bulgaristan dışında diğer ülkelerin finale çıkma şansları çok yakın duruyor. Bundan dolayı birinci yarı final gibi ikinci yarı finalde de kıran kırana bir yarı final izleyeceğiz.