İşte Benim İlk 10’um” yazı dizimiz ile sizlerin 2018 Eurovision Şarkı Yarışması sıralamasını ve ilk 10’da yer alan ülkelerle ilgili yorumlarınızı istemiştik…

Yarışmamız ve yazı dizimizle ilgili kurallara buradan ulaşabilirsiniz.

Furkan Uludoğan’ın yorumları ve sıralamaları şu şekilde;

Öncelikle belirtmek isterim ki bu sıralama benim ‘’ SONUÇ BÖYLE OLACAK BENCE’’ sıralamam değildir. Tamamen dinlerken aldığım keyfe göre sıraladım.

  1. YUNANİSTAN: Çok büyülü bir şarkı. Zaten Yunanca çok özel bir dil. Youtube’da birisi ‘’Meleklerin konuştuğu dil’’ demiş. Gerçekten öyle. Şarkı çok duygu yüklü. Hazır Eurovision’da 2 yıldır popüler kültür olmayan şarkılar kazanıyorken Yunanistan da galip gelsin 3lesinler bu furyayı çok isterim. Umuyorum ki yarışmada da Yunancanın büyüsünü hissettirirler bize.
  2. İSVEÇ: Şarkı hiç Eurovision formatında değil. Hatta Eurovision’a fazla bile diyebilirim böyle bir şarkı. Yarışmadan sonra iyi bir aranjör trap yaparsa; şarkıyı tüm dünyanın dinlemesi kaçınılmaz olur. Büyük radyo kanalları bu şarkıyı oynatsa hiç garipsemem. Tek kelimeyle MÜKEMMEL!
  3. PORTEKİZ: Bu şarkıya ballad diyebilir miyiz bilmiyorum ama eğer diyebiliyorsak bence eurovisionun en iyi balladlarından diyebiliriz. En azından son 5 yılın en iyi slow şarkılarından biri.  Çünkü Eurovision şarkıları o kadar aynı ki bence bu biraz fark yaratmış.  Şarkıda benim en hoşuma giden şey hey bilirsiniz ki her eurovisionda slow bir şarkı bir yerde bi yükseliş yapar  -2018 Ermenistan, 2013 Gürcistan-. Fakat bu şarkı hep düz gidiyor çok keyif alıyorum dinlerken. Umarım iyi bir şeyler yapar.
  4. ÇEKYA: Çekya, geçtiğimiz yılın intikamını almak için katılmış adeta. Tam karşılığı ne bilmiyorum ama şarkı fazlasıyla  -catchy-.  Bu yıl yine farklı bir ülke kazansın çok isterim. O yüzden Çekya kazansa hiç üzülmem. Zaten Kıbrıs hariç ilk 10’umdaki şarkıların hiç biri üzmez kazansa.
  5. BELARUS: Bir nakarat ancak bu kadar merak uyandırır insanda. Öylesine youtuba’da arka planda çalarken ‘’Bu da neymiş?’’ diyerek fark ettim. Nakaratta fazlasıyla Nordic bir hava var ve bu benim çok hoşuma gitti. İlk 10a giremezse, yarışmadan sonra Youtube’da bu şarkının altında onlarca ‘’underrated’’ yorumu görebiliriz. Umarım görmeyiz.
  6. HIRVATİSTAN: Evet biraz şaşırtıcı gelebilir. Kabul ediyorum bu yıl Hırvatistan çok daha iyi çok fazla şarkı var. Bu şarkı da benim ‘’overrated’im. Şarkıda sevdiğim nokta bu tarz şarkıları sadece yarışmada değil genelde de çok denk gelemiyoruz. Şarkı, Fifty Shades of Grey serisinde duyacak bir potansiyele sahip.  Hatta şarkı ilk filmde çalan ‘’ I put a spell on you’’ havasında. Tutkulu bir şarkı. Hırvatistan,  klişe Balkan sıkıcılığından iyi sıyrılmış bu yıl.
  7. ESTONYA: Her yıl bambaşka bir şarkı yarışmada kendini gösteriyor biliyorsunuz ki. Önemli olan bunun kalitelisini, rahatsız etmeyenini yapmak. Normalde tarzım değil ama birkaç defa açıp dinlediğim oldu. Ayrıca elbiseyi daha başarılı kullanırlarsa, ışık patlamaları daha vurgulu, izleyiciyi etkileyecektir.
  8. İSRAİL: Sanırım bu yılın en tartışılan şarkılarından biri İsrail’e ait.  Oldukça catchy ama şu da bir gerçek ki bu şarkı bir balon etkisi yaratacaktır. Yarışmada iyi bir derece kazansa dahi unutulması maksimum 2 ayını alır. Tam bir hızlı tüketim  şarkı.
  9. İSVİÇRE: İlk 10da olacağına inanmadığım ama dinlerken aşırı keyif aldığım bir şarkı. Defalarca dinlenecek bir şarkı değil ama playlistlerimizde araya atsak moodumuzu yükselticek bir şarkı olduğunu düşünüyorum.
  10. KIBRIS: Linç yemekten korktuğum için ilk 10a koydum. Şaka bir yana güzel şarkı lakin bu da balon etkisi yaratacaktır. Sıkılmak çok kolay bu şarkıdan. 5 kere üst üste dinleyin yeter. Tabii dinleyebilirseniz. Peki neden 10. Sıramda? Çünkü ilk izlenimi güçlü bir şarkı.
  11. MAKEDONYA
  12. LETONYA
  13. AVUSTURYA
  14. BULGARİSTAN
  15. AZERBAYCAN
  16. NORVEÇ
  17. HOLLANDA
  18. AVUSTRALYA
  19. RUSYA
  20. SLOVENYA
  21. İTALYA
  22. MACARİSTAN
  23. MALTA
  24. DANİMARKA
  25. ARNAVUTLUK
  26. BİRLEŞİK KRALLIK
  27. BELÇİKA
  28. ERMENİSTAN
  29. ALMANYA
  30. İSPANYA
  31. FİNLANDİYA
  32. MOLDOVA
  33. FRANSA
  34. UKRAYNA
  35. ROMANYA
  36. SIRBİSTAN
  37. SAN MARİNO
  38. LİTVANYA
  39. POLONYA
  40. İRLANDA
  41. İZLANDA
  42. GÜRCİSTAN
  43. KARADAĞ