İşte Benim İlk 10’um” yazı dizimiz ile sizlerin 2018 Eurovision Şarkı Yarışması sıralamasını ve ilk 10’da yer alan ülkelerle ilgili yorumlarınızı istemiştik…

Yarışmamız ve yazı dizimizle ilgili kurallara buradan ulaşabilirsiniz.

Samet Yavuz’un yorumları ve sıralamaları şu şekilde;

  1. Yunanistan : Şarkıyı ilk dinlediğimden beri büyüsü içerisindeyim. Yunan etniği her zaman ilgimi çekmiştir zaten. Yunanlar kaç yıldır ilk 10’a giremiyor bu yıl Yianna ile şeytanım bacağını kırıp ilk 5’de bir yer de olacağını düşünüyorum. Fanların ve jürilerin Yunan hayranlığını göz önünde bulundurarak 1. olabileceğini de düşünenlerdenim. ?
  2. Estonya : Şarkıyı dinlerken bir hikayesi olduğunu hissediyorum , dalıp gidiyorum. Temsilci Elina’nın sahne performansı ve canlı sesi aynı olursa Lizbon’da kazanmak için bir adım önde olacağına inanıyorum. Jüri oylarından korkuyorum zira fanlar bu şarkıyı sevdi iyi bir televoting puanı geleceğini söyleyebilirim.
  3. İsrail : Dinlediğin zaman bağımlılık yapan şarkılardan , çok eğlenceli bir temposu var . Jüri de pek iş yapmayacağını düşünüyorum ama televoting oylamasında iyi bir puan alacak.
  4. Finlandiya : Şarkının sözleri , müziği çok güzel bir de bunlar Saara’nın sesi ile buluşunca ortaya bir eser çıkmış . Jüri de 100-130 puanın altında kalmazsa televoting’den gelen yüksek oyla kazanması muhtemel olan ülke zira Saara Aalto’nun Avrupa’nın her köşesinde fanları var .
  5. Ukrayna : Ukrayna’nın kötü şarkısını görmedim ve bu şarkı da son yıllarda gönderdikleri şarkılardan en iyileri arasında . Şarkıcı Melovin’nin ses tonu ve sahneyi kullanmak konusunda usta olduğu gördüm. İlk 10’a gireceğini söyleyebilirim .
  6. Fransa : Son yıllarda konusu değişik olan şarkılar kazanıyor ve bu yıl Fransa bunu hakediyor . Dinlediğiniz zaman şarkının ve sözlerin büyüsüne kapılıyorsunuz. Belki de 2019 Lizbon’dan uzak bir ülkeye gitmez …
  7. İspanya : Şarkının melodisi ,nakaratında ki yükseliş mükemmel. Dinlerken asla sıkılmıyorum , ama bu şarkının küçümsendiğini düşünüyorum. Temsilciler çok tatlı , 12 Mayıs da harika olacaklarına inanıyorum ,başarılar diliyorum…
  8. Kıbrıs : Bu şarkının canlı performansında asla sıkıntı olacağını düşünmüyorum , sadece şunu söylemek istiyorum Eleni tabir yerinde ise Altice Arena’yı sallayacak .
  9. Rusya : Gördüğüm en tatlı ses tonu ve bu kıza bu tür şarkılar yakışıyor . Bu yıl Rusya kaldığı yerden devam edecek. Şarkı daha iyi olabilir di evet ama bu da çok güzel , rahatlıkla ilk 10 da olacağını söyleyebilirim.
  10. Azerbaycan: Ve Kardeş ülke Azerbaycan… Şarkı sahnede parlayacak bu yüzden de Aisel’in yapacağı kareografi çok önemli umarım geçen yıllar da ki gibi Azerbaycan’ı skoreboard’ın sağ tarafında görmeyiz .
  11. Avustralya
  12. Sırbistan
  13. Polonya
  14. Malta
  15. Danimarka
  16. İtalya
  17. Belçika
  18. Norveç
  19. Karadağ
  20. Makedonya
  21. Letonya
  22. Almanya
  23. Ermenistan
  24. Bulgaristan
  25. Belarus
  26. İzlanda
  27. Birleşik Krallık
  28. Hırvatistan
  29. Avusturya
  30. Portekiz
  31. İrlanda
  32. Moldova
  33. Romanya
  34. İsveç
  35. Hollanda
  36. Slovenya
  37. Gürcistan
  38. Çek Cumhuriyeti
  39. İsviçre
  40. Macaristan
  41. Litvanya
  42. Arnavutluk
  43. San Marino