Eğer son yıllarda hangi takipçi kesim daha çok üzülüyor diye bir sıralama yapılıyor olsaydı bayrağı İsviçleri fanlar taşımaya hak kazanabilirdi. Büyük umutlarla seçtikleri isimleri yarışmaya yollayan ülke, geçmişte elde ettiği başarılı sonuçlara hasret kalmış durumda.

Bu gidişata bir son vermeye çalışan İsviçreli yayıncı kuruluş SRG SSR milli seçim turunda yeni bir kuralın uygulanacağını duyurdu. Geçmiş yıllarda uyguladıkları sisteme göre seçim turunun ilk etaplarında şarkıcılar belirlenir ve ileriki etaplarda ise aday şarkılar gün yüzüne çıkardı. Ancak yapılan açıklamaya göre bundan böyle ilk olarak aday şarkılara odaklanılacak ve daha sonra şarkıyı seslendirecek isim belirlenecek! Bu doğrultuda SRG SSR, “güçlü, anlaşılır ve kavranabilir mesajı olan” modern bir şarkı arıyor.

Şarkı alımları 1 Eylül Cuma günü başlayacak ve 22 Eylül Cuma günü sona erecek…

Son günün ardından şarkılar uzman jüriler tarafından değerlendirilecek ve canlı şova kalmaya hak kazananlar belirlenecek. Yeni kurala göre seçilen şarkılar en etkileyici performansı belirlemek adına farklı artistler tarafından seslendirilecek ve test edilecek.  Bu artistlerin hangi pasaporta sahip olduğu belirleyici faktör olmamakla birlikte İsviçre uyruklu veya İsviçre’de ikamet eden sanatçılar öncelikli olacak.

Büyük final ise 4 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek ve kazanan isim %50 halk – %50 jüri oyları tarafından belirlenecek.