Daha önceki haberlerimizi dikkatli takip edenlerin hatırlayacağı üzere Jamala’nın Ukrayna ulusal finalinde jüri koltuğunda oturacağını söylemiştik. Böylece Ukrayna’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek yarışma için seçilecek temsilciyi belirlemede bir önceki yılın kazananı olarak büyük bir söz hakkına sahip olacak.

Yakın zamanda gelen haberlere göre Jamala, Ukrayna televizyonlarında yayınlanacak “O Ses” formatında üç müzisyen arkadaşın jüri üyeliği yaptığı yarışmaya dördüncü jüri üyesi olarak katılacak. Eurovision zaferinden sonra kariyerinde uzun bir sıçrayış yaşayan Jamala bugünlerde O Ses Ukrayna programının 7. sezonunda jüri koltuğuna layık görülmenin mutluluğu yaşıyor. Şüphesiz bu deneyim onun ulusal finallerde yaşayacağı karar anlarının üstesinden gelmesini sağlayacak.

Yarışmada bir diğer kadın jüri üyesi ise 2006 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesini temsil eden Tina Karol. Bu sezon Tina’nın dördüncü sezonu olacağından Jamala’ya göre daha tecrübeli olduğunu söyleyebiliriz. Bu yetenek yarışmasında geçmişte jüri üyeliği yapmış diğer yarışmacılar ise Ani Lorak ve Sergey Lazarev.