Bugün biz fanların Eurovision açlığını kısmen de olsa gideren on dördüncüsü düzenlenecek Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’nın final gününe geldik. Bu sene yarışmada daha fazla izleyici kitlesine ulaşılması için hem gününde hem de saatinde değişiklikler yapıldı. Pazar gününe alınan yarışma emsallerinden tam 4 saat öncesinde gerçekleştirilecek ve Türkiye saatiyle akşam 18.00’de yayına girecek.

Eurovision Şarkı Yarışması’nda olduğu gibi Türk fanlar olarak maalesef ki Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’nı da EBU üyesi devlet televizyonumuz aracılığıyla izleyemiyoruz. Bunun için yarışma gününden belli bir süre önce gerekli araştırmaları yapmanız gerekiyor. Ama üzülmeyin, biz sizler için çoktan yaptık!

İlk olarak sizlere en kolay erişim kaynağı olarak junioreurovision.tv’nin resmi YouTube kanalını önerebiliriz ancak hatırlayacağınız üzere geçen seneki yayınlarında uzunca bir süre sahnedeki sanatçıların sesleri yayına verilememiş ve hayal kırıklığına uğratmıştı. Korkmayın, yedek önerilerimiz olacak

Yazımızın bundan sonraki kısmında sizler için katılımcı ülkelerin yayıncı kurumlarını ele aldık. Bu seçenekler için biraz şansa biraz da iyi bir internete sahip olmak gerekiyor! Umarım her ikisi de yanınızda olur. Sizlere önerimiz yarışmadan önce aşağıda koyu tonlarda olan kanalların üstüne tıklayarak linklere erişilebilirliğinizi kontrol etmeniz. Bazı kanallar sadece ülkelerine yayın hakkı tanıyabiliyor. Eğer televizyonlarınızda aşağıdaki kanallardan biri mevcutsa, en sağlıklı olanı televizyonlardan izlemek olacaktır.

Arnavutluk – TVSH, RTSH Muzikë ve Radio Tirana

Ermenistan – Armenia 1

Avustralya – SBS 1

Belarus – Belarus 1 ve Belarus 24

Bulgaristan – BNT 1, BNT HD ve BNT World

Kıbrıs – CyBC

Gürcistan – GPB 1TV

İrlanda – TG4 

İsrail – Channel 1

İtalya – Rai Gulp

Makedonya – MRT 1

Malta – TVM1

Hollanda – NPO 3

Polonya – TVP1 ve TVP Polonia

Rusya – Karousel

Sırbistan – RTS 2 ve RTS Sat

Ukrayna – UA:Pershyi

Ayrıca katılımcı olmamasına rağmen Alman kanalı NDR (internet üzerinden), Slovenya ulusal kanalı TV SLO 2 yarışmayı naklen yayınlayacak ülkeler arasında. Yarışma aynı zamanda Amerika, İngiltere, Yeni Zelenda ve Singapur’da radyo yayını aracılığıyla büyük bir kitleye ulaşacak.

Hepinize iyi seyirler, umarım favoriniz kazanır.