Ukrayna’nın üst düzey yetkililerinden gelen açıklamanın ardından bugün bir açıklama EBU’dan geldi. Jon Ola Sand ev sahibi şehrin seçimi ile ilgili konuştu…

Ukrayna Televizyonu ev sahibi şehrin dün açıklanacağını belirtmesine rağmen açıklamayı “eksik kalan küçük detaylar” nedeniyle ertelediğini duyurmuştu. Ardından Kiev Belediye Başkanı, Odessa Belediye Başkanı, Başbakan Yardımcısı gibi devlet yetkililerinden açıklamalar gelmişti. Bugün ise ilk defa EBU tarafından bir açıklama geldi. EBU adına konuşan isim ise Jon Ola Sand oldu. Sand çektiği videoda şunları söyledi:

Ev sahibi şehrin seçimi Eurovision için en önemli aşamalardan birisidir. Şehirleri sadece bir iki açıdan değerlendirerek karar verilebilecek bir şey değildir. Her şey en ince ayrıntısına kadar detaylı bir şekilde inceleniyor. Ev sahipliği yapacak şehri değiştirip durmak gibi bir şansımız yok. Bu nedenle oturup sakin bir şekilde düşünmek gerekiyor. Ev sahibi olacak şehrin öncelikli olarak insanların rahatça ulaşabileceği bir havalananına sahip olması gerekiyor. Bunun dışında elbette yarışmayı düzenleyebileceğiniz en az 10000 kişilik iyi bir alana ihtiyacınız var. Ayrıca 1500 gazeteciyi ağırlayabileceğiniz bir basın merkezine ihtiyacınız var. Tabi gelen konukları ağırlayabileceğiniz her bütçeye uygun otellerinde bulunması gerekli. Bu yıl EBU özellikle Eurovision’un yapılacağı alana yoğunlaşmış durumda. Çünkü aslında Ukrayna’da Eurovision’u yapabileceğimiz uygun bir alan bulunmuyor. Bunun için ise en uygun 3 şehri ve optimal çözümü belirledik. Eurovision’a ev sahipliği yapmak bir şehre farklı faydalar sağlayacağı tartışılmaz bir geçektir. Ülke daha doğrusu şehir Avrupa’ya hatta daha ötesine ne yapabileceğini gösterme fırsatını elde edecektir. EBU en başından bu yana ev sahibi şehirle ilgili beklentilerini açıkça belirtmiştir.