Büyük finalini geride bıraktığımız 2016 Çocuk Eurovision Şarkı Yarışması’nda jüri finali bir gün önce görkemli bir şovla gerçekleştirilmiş ve puanlar verilmişti. Ancak gelen haberlere göre bu heyecanlı ve coşkulu gece Kıbrıs için bir krize dönüşmüş.

Jüri finalinin ardından wiwibloggs ekibi Kıbrıs ekibiyle kaldıkları hotelde karşılaşınca kriz gün yüzüne çıkıyor. Editörlerin paylaşımlarına göre Kıbrıs temsilcisi George jüri finali performansı sırasında kendinden kaynaklanmayan ciddi ses problemleri yaşayınca performansını tekrarlaması yönünde EBU’ya başvuruyor. EBU’nun değerlendirilmeleri sonucunda jüri finalinin ardından George’a performansını yeniden sergilemesi için izin veriliyor ve bu performans kayda alınıyor.Kayda alınan bu video yarışma finali günü jürilere tekrar gönderileceği ve puanlamalarını güncellemeleri isteneceği Kıbrıs ekibine bildirilmiş.

Ancak yine de Kıbrıs finalde jüri oylamasından kötü bir puan almaktan kaçamadı ve jüri oylamasından 15, çocuk jürisinden 12 puan alarak toplamda 27 puanla yarışmayı 16. sırada tamamladı.

 

 

Source: wiwibloggs