2018 Eurovision Şarkı Yarışması 2. Yarı Finali’nin Jüri provası gerçekleştirildi…

İşte izlenimlerimiz:

Norveç:

Enerjik sorunsuz bir Rybak izledik.

Romanya:

Sahne şovu ile şarkısını güçlendiren ülkelerden. Kamera açıları, şov ve vokaller gayet başarılıydı. Arnavutluk gibi bir sonuç elde edebilir.

Sırbistan:

Ulusal finalin çok çok üstünde bir performans izledik. Grup kendini toparlamış. Oldukça başarılıydı.

San Marino:
Tek sorun backvocaller ve kıyafetlerin uyumsuzluğu diyebiliriz.

Danimarka:
Yine sahne ve dekor olarak ulusal finalden çok farksız olmayan bir ülke izledik. Gerçekten sahnenin bu yılki deniz temalı dizaynına çok uyan bir şov. Işık oyunlarıyla deniz ve derinlik hissi çok iyi verilmiş. Delegasyonlar arası krize neden olan yapay kar ekranda çok belli olmuyor gibiydi.

Rusya:
Promo turunda yaşanan uyumsuzluk giderilmiş. Şov sanki biraz dikkat dağıtıcıydı.

Moldova:

Önceki provaya göre hem ses hem şov iyileşmiş. Artık şarkıya ve şova rahatça nefesleri yetiyor. Daha önce belirttiğimiz gibi provalarda nefes nefese kalmışlardı.

Hollanda:

Tam kendi tarzında bir şarkı ile gelen Waylon oldukça başarılı ve kusursuz bir performans sergiledi.

Avustralya:

Önceki provada yaşanan şovla ilgili sorunlar kalmamış. Klip temasına tamamen uygun bir şov olmuş. Vokalleri kusursuzdu. Kullanılan ışıklar ve renkler kamerada çok iyi duruyor.

Gürcistan:

Tarihinde ilk kez anadilinde yarışan Gürcistan sahnede sönük kalacak gibi gözüküyor. Avustralya’dan sonra gelmesi kötü olmuş. Şarkı tam yükseldiğinde sona geliniyor.

Polonya:

Enerjik bir performanstı. Önceki provalardaki kamera açıları ilgili sorunlar düzelmiş. Dj sonunda dans etmeyi öğrenmiş.

Malta:

Lazer, pyro, hologram, led, ışık oyunları ve dahası. Sahnede kullanabileceği tüm efektleri kullanmış. Fazla karmaşık ve karanlık geldi renkler. Vokaller açısından sorun yoktu.

Macaristan:

Havai fişek, pyro, ışık gibi teknikleri yoğun kullanan ülkelerden. Performansında sorun yoktu.

Letonya:

Önceki provalarda dansları ve hareketleri sanki daha estetikti. Bugün şovunu şarkıya yetiştirmek için hızlı yapıyor gibi bir hali vardı. O romantik duyguyu vermedi.

İsveç:
Sahne hazırlanırken sorun yaşandı. Benjamin’in sahnesinin ışıkları çalışmadı. Sunucular greenroom röporrajlarıyla durumu topalarlamaya çalıştı. Ancak sorun çözülmedi. İsveç yerine sahneye Karadağ çıktı. Ardından tüm ülkeler performanslarını sergiledikten sonra Benjamin tekrar sahne aldı. Performansında bir sorun yoktu. Melodifestivalen ile aynıydı. Yalnızca backvocaller bazı yerlerde kulağı tırmalıyor.

Karadağ:
Performansı provalardaki gibi sorunsuzdu. Sadece kıyafetleri gözü tırmalıyor.

Slovenya:
Enerjik ve problemsiz bir prova gerçekleştirildi. Ulusal finale benzerdi. Yalnızca şarkının son kısmına “espri” eklenmiş. Gerekli miydi bilemiyorum. Seyirciyi dahil etme fimri hoş ancak bu biraz tuhaf olmuş. Son kısmı bu arada “obrigado na” yani Portekizce bitti.

Ukrayna:

Çok çok iyiydi. Başarılı bir performans izledik. Ulusal final performansı ile kıyaslanamazdı.

Ve direkt finalistler;

Fransa:

Problemsiz ve ulusal finale benzer bir prova izledik. Başarılıydı.

Almanya:

Prova sırasında başta müzik ve sözler uyuşmadı. Sonrasında Michael durumu toparladı. Led ekrana gerek duyulmadan projeksiyon perdesiyle olay çözülmüş.

İtalya:

San Remo ve klip konsepti birleştirilmiş. Verilmek istenilen mesaj jest mimiklerin haricinde ekranda yazan sözlerle verilmiş. Bazı bölümlerde ikilinin sesleri birbirine karışıyor. Ancak büyük bir sorun değil. Ekranda “Anlamsız savaşlarınızın ötesindedir” şeklinde Türkçe sözleri görmek mümkün.