Sonunda ESCape News olarak Lizbon’a ulaştık! 2. provalar ile ilgili detaylar şu şekilde…

Ermenistan
Temiz bir performanstı. İlk provada efektler kullanılmadı her zaman olduğu gibi. Mavi ışık yoğunlukta sonra doğru kırmızı ışıklar kullanılmış. Şarkısını oldukça rahat söyledi. Vokaller insanın kafasını biraz karıştırıyor sanki. Sahnenin üstündeki Stonhege e benzeye şeyler biraz karmaşık geldi sahnenin kendi aksesuarlarıyla.
Açıkçası şarkı insanı içine alıyor ama ilk yarı finalde şansı ne olur bilemiyorum. Oldukça güçlü bir yarı final malum.

İsviçre
Şarkının başlangıcı değişmiş. Davul ve sessizlik ardından solist şarkısına başlıyor. Sahnede yürümediği yer yok. Her yerini kullanıyor. Son kısma doğru İngiltere’nin 2014 yılındaki nakaratını anımsattı. Belirteyim şarkı solist kızımızın davul üstüne çıkmasıyla bitiyor. Ermenistan’ın ardından enerjik olmuş. Oy potansiyeli ne biraz düşündürüyor.

İrlanda

Oldukça romantik ve hoş bir performans izledik. Klipteki tema korunmuş. İki dansçı kar altında dans ediyorlar. “Euphoria”yı anımsatıyor insana.

Kıbrıs

İlk provada enerji biraz düşük geldi. Genellikle kamera açıları Eleni ve dansçılarına odaklanmış. Genel plan çok yok. Ekrana kırmızı duman ve alev efektleri eklenmiş. Şarkının sonuna doğru kısa bir genel plan var. 3 ve son provada ise durum düzeldi. Pyro ve alev kanatlar oldukça hoş bir hava kattı. Basın merkezinde iyi alkış aldı.

Norveç

Şarkı boyunca her şey efektlerle halledilmiş. Ekranda bolca efekt izleyeceğiz. Oldukça enerjik bir performans olduğu söylenebilir.