2010 yılında Azerbaycan’ın düzenlediği ulusal final “Land of Fire 2010″da finalde yarışan Məryəm Şabanova’dan 6 yıl sonra Safura’nın seçimi ile ilgili şok açıklamalar geldi…

2010 yılında Azerbaycan’ın ulusal finali “Land of Fire 2010″da hatırlanacağı üzere üç sanatçı yarışmıştı: Safura, Milk&Kisses ve Məryəm Şabanova. Yine hatırlanacağı üzere üç sanatçı aşağıdaki şarkıları seslendirmiş ve kazanan Safura olmuştu. Ulusal finaldeki zaferin ardından Oslo’da Azerbaycan’ı üçüncü defa temsil ederek yarışmayı üst sıralarda tamamlamayı başarmıştı.

Land of Fire 2010 finalistleri ve seslendirdikleri eserler (Şarkı isimlerine tıklayarak performansları izleyebilirsiniz):

-Safura Alizadeh “Drip Drop” Stefan Örn, Sandra Bjurman
-Safura Alizadeh “Under My Skin” Stefan Örn, Sandra Bjurman
-Safura Alizadeh “Soulless” Anders Lundström

-Milk and Kisses “Under My Skin” Stefan Örn, Sandra Bjurman
-Milk and Kisses “Drip Drop” Stefan Örn, Sandra Bjurman
-Milk and Kisses “Cancelled” Stefan Örn

-Məryəm Şabanova “Under My Skin” Stefan Örn, Sandra Bjurman
-Məryəm Şabanova “Soulless” Anders Lundström
-Məryəm Şabanova “Drip Drop” Stefan Örn, Sandra Bjurman

Aradan geçen 6 yılın ardından ulusal final finalistlerinden Məryəm Şabanova o dönem yaşananlarla ilgili konuştu:

“Ulusal finalde herkesin beni desteklemesine rağmen Safura’nın seçilmesi herkesi olduğu gibi beni de şaşırttı. Eşim ve çocuklarımla sokakta yürürken zaman zaman insanlar gelip bu konuyu dile getiriyorlar. O gün yarışmadan sonra eve geldiğimde eşim ve annem gerçekten çok sinirliydi. Onlara “İnsanlar bazen kaybedebilirler” dedim. Ancak bu bir yenilgi değil. Bu olaydan sonra ne kadar insan beni aradı hatırlamıyorum bile… “Meryem neden böyle oldu?” diyenlere gülümsüyorum ve onlar durumu anlayıp “He anladım Azerbaycan’da yaşıyoruz”  diyorlar. 2004 yılında Rusya’yı temsil eden Yulya Saviçeva da 17 yaşında Eurovision’a gitmişti. Onun yaratıcılığını gerçekten çok seviyorum ve gerçekten şarkısını iyi söylemişti. Ancak Safura’ya baktığımda heyecandan şarkısını bile söyleyemiyordu. Onu Eurovision’a gönderirlerken ne düşünüp gönderdiklerini gerçekten merak ediyorum. İlk sorunu yenemediği heyecanı idi. İkinci sorunu ise şarkı ile ilgiliydi. Şarkı bir erkeğin kadına karşı ihanetinden bahsediyordu. 17 yaşındaki çocuk ihaneti nerden bilsin? Ne ihaneti? O bir kere bile aşık olmamışken ihaneti nereden bilsin? Onun heyecan ve korkusunu anlayabiliyorum. Bu nedenle Safura ve Dilara Kazımova’ya ilişkin bir suçlamam olmadı. Bu sonuçta bir yarışma her zaman birinci olacağım diyemezsin. Bu nedenle Land of Fire 2010’a katılmadan evvel elimden geleni yapacağımı söyledim sonrasında ise hayatıma devam ettim. Safura’nın şimdilerde müzik kariyerine devam edip etmediği hakkında en ufak bir fikrim bile yoktu. “Bakü” isimli bir şarkı hazırladığını ve oğluyla klipte oynadığını az önce öğrendim. Çevremdekiler beni tanka benzetiyorlar. Çünkü dün, bugün, yarın hep şarkı söylemeye devam edeceğim. Benim için şarkı söylemek hayatın kendisidir. Kimi zaman eşimin şarkı söylememe izin verip vermediğini soruyorlar. Bu soruya sadece gülüyorum. Onunla tanıştığımızda ona şarkıcı olduğumu söylemiştim. Bu benim işim değil hayatımdır. O da bu fikrime saygı duyuyor. Eğer bir erkek evlenince evde oturacaksın deseydi direkt ayrılırdım.”

Məryəm Şabanova’nın yorumuyla Drip Drop: