Dün gece yapılan Skopje Fest’te birinci olarak Makedonya’yı temsil etmeye hak kazanan Daniel Kajmakoski Viyana’da “Lisja Esenski” adlı şarkıyı seslendirecek.

IMG_7104.JPG

Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım:

Daniel, Makedonya’nın Struga şehrinde doğmuştur. Viyana’da büyümüştür ve hâlâ orada ikâmet etmektedir. Daniel 2013 yılında X Factor Adria (Balkanlar)’a katıldı ve hayatı değişti. Büyük bir favoriydi ve en nihayetinde kazandı. Ülkesinde “Yeni Toše” gözüyle bakılan Daniel, Sırbistan’ın 2012 temsilcisi Željko Joksimović’in takımından çıkmıştır. Birinci olmadan ve tanınmadan önce, Makedonya’nın 2007 temsilcisi Karolina Gočeva’ya “Više Se Ne Vračaš” adlı bir beste yaptı. Şarkı 2011’in en büyük yaz hitlerinden biri olmayı başardı.

Yarışmadan sonra ise bestesi Željko Joksimović’e ait olan “Skoplje Beograd” (Üsküp-Belgrad) adlı parçayla piyasaya giriş yaptı.
http://youtu.be/Ev3q2xLn_PU
Daha sonra “Sekoj” adlı parçasıyla adından söz ettirmeye devam etmiştir.

En son Üsküp’te yapılan “Pivo Fest” (Bira Festivali) kapsamında yarışmada söylediği şarkılardan oluşan bir repertuarla konser vermiştir. 2012 Hırvatistan temsilcisi Nina Badrić’le de bir düeti vardır.

İşte jüriyi etkilediği muhteşem performansı ve Eurovision şarkısı:


http://youtu.be/a7Woo9BfuCo

IMG_0672.JPG