Alınan başarısız sonuçların ardından gözler Makedonya’ya çevrildi.

En son 2012 yılında finale kalmayı başaran Makedonya bu sene de istediği sonucu alamadı ve elendi. İşte bu gelişmeden sonra Makedonya’nın bu maceraya devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Biz de sizin için Press Centre(basın merkezi)’daki Makedonya delegasyon temsilcisine bu konuyla ilgili sorular yönelttik. Verdiği cevaplar şu şekilde;

”Makedonya’da gösteriler, protestolar ve sonrasında yaşananlar nedeniyle hükümet değişti ve artık yeni bir hükümet var. Yeni hükümet eskisi gibi yukarıdan direktif vererek, veya kendine yakın olan sanatçıyı göndermek yerine ulusal finale daha sıcak bakıyor ve kaliteli isimler, şarkılar göndermek için uğraşıyor. Ancak kamuoyunun baskısı temsilciler üzerinde büyük bir baskı yapıyor, Makedonya küçük bir ülke, finale kalamamak her zaman büyük bir olay ve birçok kötü tepki alıyor. Bu nedenle sahnede her şeyini vermeye çalışıyor ancak bir şeyi çok zorlarsan olmaz bu yüzden sahnede Makedonya temsilcileri her daim stresli ve gergin oluyor. Şimdilik bir şey söylemek için erken Makedonya’da her şey kısa sürede değişiyor ancak iyi ve bu işlerden anlayan bir ekip kurma çabası olduğunu biliyorum yine de Makedon kanalı hiçbir bilgiyi basınla paylaşmıyor daima içe kapanıklar sır gibi tutuluyor böyle şeyler.”

Bu yıl Makedonya’yı EyeCue temsil etmiş, şarkı açıklandıktan sonra beklenti artmış ancak sahneleme görüldükten somra bahislerde aşağı düşmüştü.