Geçtiğimiz yıl Eurovision’un galibi olan ve bu yıl karşımıza Petra Mede ile birlikte sunucu olarak çıkacak Måns Zelmerlöw İsveç’i eleştirdi ve bu yılın ara şovu hakkında konuştu…

Öncelikle Måns Zelmerlöw’un İsveç’i eleştirme nedeni İsveç’in mülteci krizinde uyguladığı politika. Måns Zelmerlöw İsveç’in politikası hakkında şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde bir gazetede kişi başına en çok mültecinin İsveç’te olduğunu okudum. Ancak tüm sınırlarımızı kapattık bunda övünecek ya da sevinecek bir şey var mı emin değilim?

14 Mayıs’ta finali gerçekleştirilecek olan Eurovision Şarkı Yarışmasında Petra Mede ile birlikte sunuculuk yapacak olan Måns Zelmerlöw şu sıralar oldukça yoğun.

SVT bu yıl interval act (ara şov) için Avrupa’daki mülteci krizini yansıtmak için özel sayıda dansçı ile anlaştı. Bu sayı mülteci krizini simgeleyen bir sayı olacak. Måns Zelmerlöw Eurovision’un yapımcısı Sven Stojanovic’in bu konu ile ilgili yorumundna bahsetti:

Bu duruma dikkat çekebildiğimiz için gurur duyuyorum. İsveç Hükümeti’nin politikasına rağmen SVT’nin cesurca özel sayıdaki dansçı fikrini desteklemesi gerçekten memnuniyet verici.

Bakalım hükümetten bu konuya bir müdahale gelecek mi?