Belki birçoğunuz ona “Ceo Svet Je Moj” parçasını söylediği videosu sayesinde denk geldiniz. 13 yaşında dev bir ses: Marija Serdar.

Aslında yetişkinler için düzenlenen bir ses yarışmasıydı “Pinkove Zvezde”. Daha sonrasında bunun çocuklar için olanını da yaptılar: “Pinkove Zvezdice”. Jüri üyeleri bazında bakacak olursak “Pinkove Zvezdice” bir Eurovision fanını daha çok ilgilendiriyor olsa gerek. Jelena Tomašević, Milan Stanković, Hari Varešanović (Hari Mata Hari) gibi bir ekip vardı çocukların karşısında. Ne yalan söyleyeyim insan öyle bir ekibe bakarken ismini bile unutur, şarkı söylemeyi bir kenara koydum. Deli bir medenî cesareti doğrusu. Ama aralarından öyle bir ses sıyrıldı ki sahneye ilk çıktığından beri, zaten birinci olacağı aşikârdı. Yarışmaya Jelena Tomašević’in Melanholija (Melankoli) adlı parçasıyla giriş yapan Serdar’ın asıl çıkış yaptığı ve adından bahsettirdiği performansı ise yine bir Jelena Tomašević parçası olan ve bestesi Željko Joksimović’e ait olan Jutro (Sabah) ile oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=uuMbRBCTqJ0

https://www.youtube.com/watch?v=XJs5XUdUZmE

Esas çeşitli Eurovision severlerin sayfalarına konuk olan performansı ise hiç şüphesiz bir Eurovision parçası ile oldu tabiî ki. Bojana Stamenov’un bu sene Sırbistan için seslendirdiği “Ceo Svet Je Moj” (Tüm Dünya Benim) adlı parçasını yine yaşından beklenmedik bir ses performansıyla icra etmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=wqWrXnllnxk

Daha sonraki etapta ödülün sahibi olan Marija Serdar’ın haberini haber sitesinde görünce aklıma gelen sadece bu sesin JESC’de layık olduğu yeri bulup bir sonraki stepte ise Eurovision’a gitmesi gerektiğiydi.

RTS ne karar verir bilmiyorum ancak Sırbistan’ın elinde tuttuğu en büyük potansiyel Marija Serdar’dır. Umarım onu bir de Bulgaristan sahnesinde izlerim.