Her sene en çok izleyici kitlesine sahip olan ancak bir o kadar da skandalların yaşandığı Melodifestivalen bu seneyi de boş geçmedi. Ulusal basının dikkatini çeken bir aytıntıya göre birinci yarı finalde yarışan Kamferdrops canlı yayından önce elenme riskini taşıyordu.

Yapılan açıklamada Kamferdrops’ın ilk Melfest şarkısı olan Solen lever kvar hos dig bundan sekiz yıl önce Jonny Fagerman sesinden Solen lever kvar adıyla MySpace, YouTube gibi sosyal medya hesaplarında paylaşılmış. Bu durum hem Eurovision hem de Melfest kurallarına aykırı bir durum olduğundan derhal hem sanatçı hem de SVT bilgilendirilmiş.

Björkman ise bu duruma şu açıklamayı yaptı:

İlgili taraflar, şarkı yazarları ve demo vokalisti Jonny Fagerman ile konuştuktan sonra, yazarın şarkıyı kamuoyuna yayma niyetinin olmadığını anladık. Demo şarkıcısı kişisel olarak onun sorumluluğundadır. Yayınlanmamış eserlerin telif hakkı sahibinin izni olmaksızın sunulması veya yayınlanamayacağı telif haklarına açıktır. Böyle bir izin verilmemelidir. Şu an sahip olduğum bilgilere dayanarak, Solen lever kvar hos dig diskalifiye edilmeyecektir.

Bu açıklamanın ardından Kamferdrops rahat bir nefes aldı ve Melodifestivalen 1. Yarı finalinde 6. sırada sahne aldı. Ancak istediği sonuca ulaşamadı ve geceyi çıkış sırasınla aynı olan altıncılıkla sonlandırdı.