Temsilcisini gelenekselleşmiş Melodifestivalen adlı yarışma ile belirleyen İsveç, bu sene de büyük bir etkinlikle izleyicilerin karşısında olacak. Başvuran 2295 şarkı arasından seçilen 28 şanslı eser; 2 Şubat tarihinde başlayacak serüvende 28 farklı sanatçı tarafından seslendirilecek. Kazanan isim ise 9 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek büyük final ile belirlenecek.

Daha önce açıklandığı gibi festival aşağıda belirtilen tarihlerde ve mekanlarda gerçekleştirilecek;

Birinci Yarı Final: 2 Şubat 2019, Scandinavium, Gothenburg

İkinci Yarı Final: 9 Şubat, Malmö Arena, Malmö

Üçüncü Yarı Final: 16 Şubat 2019, Tegera Arena, Leksand

Dördüncü Yarı Final: 23 Şubat 2019, Sparbanken Arena, Lidköping

İkinci Şans Turu: 2 Mart 2019, Nyköpings Arena, Nyköping

Büyük Final: 9 Mart 2019, Friends Arena, Stockholm

İlk gecesi önümüzdeki Cumartesi gerçekleşecek olan festival için birinci yarı finalde yarışacak olan sanatçıların provaları devam ediyor.

Peki ya yarışma haftalarının akış programı nasıl olacak?

Geçen yıllardan farklı olarak Cumartesi günleri şarkıların 2.30 dakikalık versiyonu artık yayınlanmayacak ve takipçilerin heyecanı canlı yayına kadar sürdürülmesi hedeflenecek.

Çarşambaları: Yerel saatte (programdaki her saat yerel saate göre yazılmıştır) 15.00 – 21.00 arasında sanatçılar sahne arkasında provalarını gerçekleştirecek. Şarkı sözleri ve prova raporları Blog üzerinde yayınlanacaktır. Sitedeki medya temsilcileri şarkıları dinleyecek ve ilk izlenimler paylaşılacak.

Perşembeleri: Öğleden sonraları sanatçılar ilk defa sahnede prova yapacaklar. Saat 14.30’da SVT Play’de şarkıların bir dakikalık versiyonu yayınlanacak. Gece 21.00 itibariyle sahnede provalarınından kısa klipler SVT Play’de yayınlanacak.

Cumaları: Öğleden sonra sanatçılar sahnede ikinci kez prova yapıyor olacaklar. Saat 19.00’da arenadaki kıyafet provası Blog üzerinden dakikası dakikasına anlatılacak.

Cumartesileri: Büyük günde saat 14.00’de arenada giysi provası gerçekleştirilecek. Akşam 19.15 itibariyle Melodifestivalen’in Facebook sayfasındaki sahne arkasından konuklarla canlı yayın yapılacak. Ve final olarak 20.00–21.30 arasında Melodifestivalen 2019 şovu canlı olarak herkes tarafından izlenebilecek.

İlk yarı finalde yarışacak şarkıları, üzerine tıklayarak dinleyebilirsiniz: 

Anna Bergendahl – ”Ashes to ashes
Nano – ”Chasing rivers
Mohombi – “Hello
Zeana feat. Anis Don Demina – “Mina bränder
Arja Saijonmaa – “Mina fyra årstider
High 15 – “No Drama
Wiktoria – “Not With Me

Şarkıları dinledikten sonra anketimizi doldurmayı unutmayınız 🙂

[poll id=”39″]