2019 Eurovision Şarkı Yarışması için 15 günlük prova sürecinin bugün üçüncü günüyle devam etti. İkinci yarı finalde sahne alacak ilk dokuz ülke provalarını yapmak üzere bugün sahne aldı. Sahne alan sanatçılardan biri olan Moldova temsilcisi Anna Odobescu’nun sahnesi üzerine tercihleri ise oldukça tartışıldı.

Bu senenin ilginç şovlarından birisi de Moldova’dan gelecek. Gösteri kum sanatı üzerine dayalı olacak. Kum sanatçısı, Kseniya Simonova bir masada çalışıyor. Bu masada mumlar ve kafesin içinde hapis olan bir gül var. Kum sanatçısı eserinin üzerine bu gülü özgür kılacak. Anna ile kum sanatçısı arasında da bazı etkileşimler olacak ve sanatçı beyaz renkli bir elbise ile sahnede olacak. İlk çekimlerde teknik nedenlerden kaynaklanan problem nedeniyle tek açıdan kamera çekimleri gerçekleştirildi ancak daha sonraki denemelerde problem giderildi.

İzlemek için tıklayınız.

Ancak Eurovision’un sıkı takipçileri prova görüntülerinin paylaşılmasının ardından tepkilerini ortaya koydu. Takipçilerin itirazı ise 2011 Eurovision Şarkı Yarışması’nda orijinal bir sahne ile şarkısını sunan Mika Newton’un fikrinin çalınması. Öyle ki Anna Odobescu kum sanatı gösterisini yapması için geçmişte Mika Newton ile sahneyi paylaşmış Kseniya Simonova ile birlikte sahnede olacak.

Paylaşımların ardından birçok takipçi Mika Newton’ı da sosyal medya aracılığıyla soru yağmuruna tutup ne düşündüğünü sordu. Mika ise instagram üzerinden paylaştığı gönderilerde “Ne diyebilirim ki?” demekle yetindi.

Herkese günaydın! Bugün Eurovision ve Moldova ile ilgili birçok mesajla uyandım. Ne söyleyebilirim ki! 2011 de yaptığım fikrin aynısı yapılmış. Eğer esin kaynağı olmuşsam ve o da aynı fikri yapma kararı almışsa, şans dileyebilirim. Ne diyebilirim ki? Bu komik, çünkü neredeyse aynı görünüyor.