IMG_0835.JPG

Tropiko bend će biti jedan od učesnika Beovizije ove godine i “boriće” se za svoje mesto na Evroviziji. Ovaj poznati Srpski bend nam je otkrio da su veoma ponosni što su dobili priliku da se oprobaju u nečem novom i što će možda predstavljati našu zemlju na najvećem muzičkom takmičenju u Beču sledeće godine.

Uveliko rade na pesmi i nadaju se da će publika prepoznati njihov talenat, kao i profesionalizam cele ekipe koja stoji iza svega ovoga.

Pored njih, imali smo šansu i da razgovaramo i sa popularnim Hrvatskim muzičarom, tekstopiscem, muzičkim producerom Tončijem Huljićem, kome je veoma žao što Hrvatska neće učestvovati na Evroviziji ove godine. Jedan od razloga je to što nikako ne prolaze u finale. Iako smo ga navikli videti kao deo grupe “Magazin”, on kaže da bi želeo da ide potpuno sam i sve uradi onako kako se njemu dopada. Izjavio je da sada ima jednu sjajnu pesmu, ali da nažalost neće moći da je izvede, jer se Hrvatska povukla i ove godine sa Evrovizije. Prisetio se i uspeha postignutog sa pesmom koja je komponovao za pevača Igora Čurkova iz “Operacije Trijum,” kao i toga da je umalo predstavljao i Srbiju sa “OT bendom” te iste godine, što bi za njega bilo veliki izazov.

Do nas su takodje stigle informacije da će se za svoje mesto na Evoviziji “boriti” i Bojana Stamenov, poznatija kao “Srpska Areta Frenklin.” Kaže da će odlazak na Evroviziju biti potpuno novo iskustvo i da će joj to biti poput nagrade. Još uvek treba napraviti pesmu, ali smatra da će ona biti “kruna” svega. Predstavljanje naše zemlje na Evroviziji bi bilo od velikog značaja za nju, jer ovo takmičenje prati od malena. Nada se da će pored pesme, i muzika dopreti do srca publike, i smatra da možemo u finale. Nada se da će ispuniti obećanje dato “RTS-u” da će pobediti i Evroviziju vratiti u Beograd. Trebala je pre par godina biti deo Evrovizijske ekipe sa pesmom “Čaroban” od Kristine Kovač, ali kako kaže “nije osetila pesmu”, pa je odustala. Takodje je trebala biti deo tima Željka Joksimovića u Bakuu, i iako nisu uspeli da ostvare saradnju, nada se da će im se glasovi ukrstiti. Želimo joj puno sreće i nadamo se dobrom odabiru pesme!

http://youtu.be/EantXi-jQU0