Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Norveç 2019 yılında ülkeyi Eurovision Şarkı Yarışması‘nda temsil edecek olan ismi Norsk Melodi Grand Prix ile belirleyecek (Norsk MGP)…

Yapımcı ve müzik direktörü Stig Karlsen bu yıl Norsk MGP‘ye yapılan başvurularla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada bu yılki katılımda oldukça memnun olduğunu söyleyen Karlsen en iyi katkıyı sunabilmek için elinden geleni yaptıklarını belirtti. Ayrıca Norsk MGP‘ye başvuran şarkılarla ilgili “Başvuran şarkı sayısından çok bunların kalitesi önemlidir. Yani nicelikten çok nitelik önemli.” dedi.

Bu yıl Norsk MGP‘de bazı kurallarda değişikliğe gidildi. İşte değişen kurallar:

  • Yollanan şarkı ve ekipte en az bir Norveçli bulunmak zorunda,
  • Her yapımcı ve söz yazarı en fazla 3 şarkı ile başvurabilir.

Artık Norsk MGP‘ye katılmak isteyenlerin hazırlık için daha fazla süreleri var. Seçmelere daha fazla zaman ayırmak istiyoruz. Yaklaşık olarak 1000 şarkının gözden geçirilmesinin ardından Ekim sonunda kararımızı açıkladık. Böylece sanatçılar açısından ortaya çıkabilecek zaman kaybını minimuma indirmiş olduk. Seçilen şarkılar Ocak ayındaki canlı yayında sunulacak şekilde hazır olmalı. Bunun için ise şov ile ilgili hazırlıklara Kasım ayı içerisinde başlanması gerekiyor. Norsk MGP‘nin arkasında gerçekten çok büyük bir emek var. Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha az başvuru aldık. Norveçli besteci ve Norveç müziğinin tanıtılması açısından en az Norveçli 1 üye olması şartını bu nedenle koyduk.

2019 Eurovision Şarkı Yarışması İsrail’in Tel Aviv şehrinde 14,16 ve 18 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: ESCKAZ