Norveç geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de en iyi kozlarını oynayacak!!!

Geçtiğimiz sene deyimi yerindeyse MGP All Star yapan Norveç Devlet Televizyonu, bu sene de bunu sürdürmek istiyor. Geçtiğimiz sene ülkesine Fairytale şarkısı ile o zamanın rekor puanı ile birincilik kazandıran Alexander Rybak, 2011 kazananı Stella Mwangi, JOWST grubu ve söz ve beste yazarı olarak 2015 yılının kazananı Morland katılmıştı.

2018 yılında ulusal finali kazanan ise That’s How Write a Song adlı şarkısı ile Alexander Rybak olmuştu.

Bu sene de daha önce MGP’ye katılmış ve adından söz ettirmiş kişilerin de katılacağına dair söylentiler yayılmaya devam ediyor.

Dipnot: Geçtiğimiz sene de resmi liste açıklanmadan önce söylentiler çıkmış ve bu söylentilerin hepsi doğru çıkmıştı.

İşte bu sene MGP 2019’a katılması beklenen isimler;

Adelen

 

MGP 2013’te yarıfinalden 1. çıkan Adelen, finalde ise birinciliği Margaret Berger’e kaptırmıştır bugüne kadar bir daha MGP’ye katılmayan Adelen, aynı zamanda 2014 Dünya Kupası tema şarkılarından biri olan Ole’yi seslendirmiştir.

2019 MGP’ye katılım ihtimali neredeyse kesin olan Adelen duyumlara göre şimdiden hazırlıklarını hızlandırmaya devam ediyor.

Erlend Bratland

Adını yetenek yarışması ile duyuran Erlend Bratland, 2015 yılında MGP’ye katılmış ve kıl payı denilecek bir farkla süperfinal turuna 1. olarak gitmesine karşın 2. olmuş ve Eurovision’a gitme hakkı kazanamamıştı.

Bu sene ise katılımının neredeyse kesin olduğu ve şarkısının adının Amazing olacağı söyleniyor.

JOWST (Oda Larssen)

Daha önce MGP’de farklı tarzlarda yarışmış Oda Larsen ve JOWST’un birleşmesi ile nasıl olacak merakla bekliyoruz. JOWST 2017 yılında Eurovision’a gitmeye hak kazanırken Oda Larsen ise 2014 yılında yarışmış fakat Carl Espen yarışmayı kazanmıştı.

JOWST ise bu sene You Decide’a başvurmuş fakat BBC kanalından red cevabı almıştı.

Diğer yarışması beklenen katılımcılar ise şunlar;

  • SIGRID
  • Carlisle Sienes
  • Camilla North (1in360 katılımcısı)

Katılımcıların tamamı ise resmi olarak 25 Ocak Cuma günü basın toplantısı ile açıklanacak.

Kaynak: Eurovision-norway.com