Merhabalar, bildiğiniz üzere 2016’nın son ödülünü vermek üzere ödüllü bir soru sormuştuk…
Sorumuz şuydu:

Bilindiği üzere 2016 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Bulgaristan’ı bu yıl Poli Genova “If Love Was A Crime” şarkısıyla 5 yıl aradan sonra temsil etmiş ve yarışmayı 4. sırada tamamlamıştır. Şarkı İngilizce olmasına rağmen nakaratında “О, дай ми любовта (Day mi lyubovta)” şeklinde Bulgarca bir bölüm bulunmaktadır. Şarkının sadece bu kısmının Bulgarca olmasının hikayesi nedir?

Öncelikle katılan takipçilerimize çok teşekkür ederiz. İşte takipçilerimizden gelen yanıtlar:


Ancak şunu belirtelim maalesef takipçilerimizden sorumuza doğru yanıt veren olmadı. Gelin sorumuzun yanıtını Poli’nin kendi ağzından öğrenelim:
(06.05’ten itibaren izleyebilirsiniz)

https://youtu.be/oRTvdj3cl1w?t=6m4s

Aslında başta Bulgarca söz olayı benim aklımda yoktu. Bestecilerden biri Sebastian Arman’ın fikriydi. Kendisi yalnızca Bulgarca bir iki kelime biliyor. Bildiği kelimeler “aşk” ve “bana ver”. Bu fikri sevdim ve söylemeye başladım. Bir yandan hemen dans ettik.

Peki bu durumda ne yapacağız?
Katılanlar arasında bir çekiliş yapacağız ve kazanan kişiye ödülünü göndereceğiz. Ancak belirttiğimiz gibi önceliğimiz daha önce ödül kazanmayan arkadaşlarımız olacak. Çekilişte ödül kazanan bir arkadaşımızın çıkması durumunda tekrar çekiliş yaparak kendisini yedeğe alacağız. Asil olan arkadaşımızın belirtilen sürede bize iletişim bilgilerini göndermemesi durumunda yedekteki arkadaşımıza göndereceğiz.

Çekiliş için takipte kalın!