Herkese Merhabalar,

ESCape News Ailesi olarak bugün bizim için çok ama çok özel bir gün. Sitemiz bundan iki yıl önce 7 Eylül tarihinde kurularak 10 Eylül 2014’te yayın hayatına başladı. O tarihten bu yana ise aktif olarak yayın hayatına devam etmekte…

Eurovision çevresinden tanıdığım arkadaşlarım arasından defalarca “Ahmet ya bir Eurovision sayfası kuralım” diyenler oldu ancak bunu her defasında reddettim. Bundan iki sene evvel gelen teklifi reddetmeden, büyük bir hevesle kolları sıvadım ve bu işe girmeye karar verdim. Daha doğrusu karar verdik. İki sene önce çok sağlam bir kadroyla sizlerin karşısına çıktık. Zaman zaman yol arkadaşlarımız değişse bile çekirdek kadromuzu her daim koruduk. Kimi zaman aramıza yeni arkadaşlar katıldı (Onları da kendimize benzettik)… Sonunda bugünlere geldik.

Elbette bugünlere gelirken kimi zaman tökezledik kimi zaman eleştirildik. Kimi zaman ise mutlu olduk ve bu mutluluğumuzu gruplarda paylaştık.

ESCape News’i kurduğumuzda kurucularımızın hepsinin tek bir hedefi vardı: “ESCape from clichés!” yani “Klişelerden kaçın!”. Bu çerçevede yaptığımız en büyük devrimin “düzenli habercilik” olduğunu düşünüyoruz. Nitekim biz yayın hayatına başladığımız dönemlerde Türkiye’deki sayfaların bir kısmı sezonluk bir kısmı ise yıllık habercilik anlayışındaydı. Biz ise her daim bunu reddettik. Kendi adıma sitede dikkat ettiğim hep şu oldu: “Bir gün içerisinde hem ulusal hem de uluslararası basında Eurovision ile ilgili neler olduysa onları insanların önüne sermek”. Bizim ardımızdan gerçekten çok başarılı Türk Eurovision sayfaları kuruldu. Bunlardan bir kısmı ile çeşitli ortak işlere giriştik ve birliğimizi göstermeye çalıştık. Nitekim bu konuda oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

Bir kez daha sizlerin huzurunda geçtiğimiz 2015-2016 sezonu boyunca bu başarımızda payı bulunan Adem, Enes, Cevat, Emin ve Özge‘ye kısaca tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 

Her sezona arınarak ve büyük bir heyecanla başladık. Yine 2016-2017 sezonunda bu heyecanda bizlerle olacak olan Adem, Enes, Cevat ve Tuğçe‘ye bu sezonda da başarılar diliyorum.

Yazıma son verirken siz değerli okuyucularımıza ve “stalker“larımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca buradan aramıza katılmak isteyen arkadaşlara çağrıda bulunmak istiyorum: “Ekibimiz sorumluluk sahibi herkese açık. Bizimle çalışmak isterseniz info@escapenews.org adresine kendinizi tanıtan bir mail atmanız yeterli!”.

Görüşmek üzere,

ESCape News Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Koncak