Bilindiği üzere ülkemiz son 5 seneki Eurovision yarışmalarına katılmıyor her sene geri döneceğimiz dedikoduları ise dönüp durur. Bu sene ise bize tek birinciliğimizi kazandıran Sertab Erener dedikoduları başlatan kişi oldu.

2015 yılında Şenol Göka’nın TRT’nin yeni genel müdürü olmasının ardından kendi ağzından verilen bir röportaj birçok ulusal kanalda ve sitede yayınlanmış Eurovision fanları heyecanlanmıştı ancak daha sonra bu haber doğrulanmadı ve Türkiye 2016 yarışmasına katılmadı. 2017 için ise herhangi bir iddia yoktu. Ancak bu yıl Şenol Göka’nın görevinden istifa etmesinin ardından yeni genel müdür olan İbrahim Eren’e çevrildi. Eurovision fanları özellikle Twitter’da İbrahim Eren’i mesaj yağmuruna tuttu. Bu olaydan ise sadece 1-2 gün sonra 2003 temsilcimiz Sertab Erener Instagram üzerinden yaptığı canlı yayında Türkiye’nin 2018’de yarışmaya geri döneceğini söyledi ve hatta temsilciye şimdiden başarılar diledi.


 

Bu açıklama Türkiye’nin geri dönüşüyle ilgili şu ana kadar yapılmış en resmi açıklama zira Eurovision’da bize birinciliği getiren değerli bir sanatçımızdan başka kim bu kadar kesin bir bilgi verebilir ki? Bu olayın haber olmasından sonra Sertab Erener’in bu haberleri Twitter’da beğenmesi ise gözlerden kaçmadı.

Tabii ki bu bilgi “Peki geri dönersek bizi kim temsil etmeli” sorusunu da beraberinde getirdi. İşte bize göre olası bir geri dönüşte ülkemizi temsil etmesi muhtemel şarkıcılar:

1- Fatma Turgut

Eurovisiondream’in kulislerde en güçlü adayın Fatma Turgut olarak konuşulduğu haberinden sonra Eurovision fanları, ismi eskiden de solistliğini yaptığı Model grubuyla birçok kez anılan Fatma Turgut’u yakın takibe aldı. Fatma Turgut’un ise Twitter’da Eurovision hesaplarını takibe alması “acaba” dedirtti. Ayrıca Sertab Erener’le yakın bir aradaşlığı bulunan Fatma Turgut’un bu özelliği iddiaları güçlendirir nitelikte.

2- Aynur Aydın

Adı 2012’den beri her yıl Eurovision’la anılan ve her fırsatta Türkiye’yi Eurovision’da temsil etmek istediğini belirten Aynur Aydın’ın çekilmeden önce 2013’te temsilcimiz olacağı güçlü iddialardan biriydi. Bu sene için ise yabancı bir Eurovision fan sayfasının kendisini aday gösterdiği gönderinin ekran görüntüsünü alıp Instagram takipçileriyle paylaştı.

3- Edis

Çekilmeden önce 2010, 2011 ve 2012’de erkek şarkıcılarla katılmayı tercih eden TRT’nin olası bir dönüşte bu ısrarını devam ettirip ettirmeyeceği merak konusu ancak Eurovision fanlarının ülkemizi temsil ederken görmek istediği şarkıcılardan biri de genç şarkıcı Edis. Aynı şekilde Aynur Aydın gibi Edis de aynı gönderinin ekran fotoğrafını alıp “Eurovision, Türkiye’yi geri istiyor” yazdı.

4- Atiye

Eurovision dedikodularının döndüğü bir ortamda Atiye’den bahsetmemek abes olurdu herhalde. Büyük bir hayran kitlesi olan şarkıcı sempatik kişiliği ve dillere dolanan şarkılarıyla iyi bir aday gibi görünüyor.

5- Murat Boz

Türkiye’yi temsil etmesi için adı geçen şarkıcılardan bir diğeri de Murat Boz. Erkek bir sanatçının gönderilmesi halinde Murat Boz’un TRT’nin listesinde üst sıralarda olması içten bile değil.

Bizim için öne çıkan 5 isim böyle. Peki sizin görmek istediğiniz veya tahmin ettiğiniz olası temsilcimiz kim?