Bu yıl Almanya Eurovision’a büyük bir skandalla adım attı. Başta Eurovision temsilcisini “Xavier” olarak açıklayan Almanya ardından çeşitli nedenlerden dolayı temsilcisini geri çekmek zorunda kaldı…

Geçtiğimiz akşam temsilcisini Unser Lied für Stockholm ile seçen Almanya kararını verdi. Almanya’yı bu yıl Eurovision Şarkı Yarışmasında  Jamie-Lee Kriewitz “Ghost” şarkısıyla temsil edecek.  Jamie-Lee Kriewitz “Süper Final” de oyların %44.5’ini alarak bu hakkı elde etti. Peki seçilmesinden sonra Alman basını hakkında neler söyledi? İşte detaylar:

Jamie-Lee Kriewitz henüz 17 yaşında bir kız. Kendisi “The Voice of Germany” nin 5. Sezon birincisi. Özel olarak Japon ve Kore kültürlerine ilgi duyuyor. Giyiminden kuşamına, yemesinden içmesine hayatının her alanında etkisini görmek mümkün.

Alman basını Jamie-Lee Kriewitz’dan oldukça memnun. Memnun olma nedenleri  Jamie-Lee Kriewitz’in Almanya’ya son birinciliği getiren Lena ile arasındaki benzerlikler. Çoğu kişi  Jamie-Lee Kriewitz’in alacağı dereceden oldukça umutlu çünkü tarihin tekerrür edeceğini düşünüyorlar. Hatta ona “Yeni Lena” diyorlar.

Yapılan haberlere göre Lena ile  Jamie-Lee Kriewitz arasındaki benzerlikler şöyle:

-İlk olarak her ikisi Hanover’dan. Her ne kadar  Jamie-Lee Kriewitz Benningsen’de doğmuş olsada onu da Hanoverli kabul ediyorlar.

-Her ikisinde tam ismi üç kelimeden oluşuyor: Lena Meyer Landrut ve  Jamie-Lee Kriewitz (Aslında bu iddia çok doğru değil çünkü Lena’nın tam adı: Lena Johanna Therese Meyer-Landrut)

Almanların tüm iyimserliklerine rağmen Jamie-Lee Kriewitz o kadar pozitif düşünmüyor. Verdiği röportajda şunları söylemiş:

“Almanya’nın Eurovision’u kazanabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. Bu tamamen siyasi. Göçmen krizinden dolayı birinci olabilmemiz imkansız.”

Almanya’nın önde gelen magazin dergilerinden birinin yaptığı ankete göre halk Jamie-Lee Kriewitz ‘in 11-20. sırada yarışmayı tamamlayacağını düşünüyor.

*Bu arada yazının başlığında belirttiğimiz gibi Jamie-Lee Kriewitz Eurovision’dan sonra yaz sonunda üniversite giriş sınavına bizim sisteme göre YGS’ye  (Abitur) girecek.

Almanya geçtiğimiz yıl Ann Sophie’nin “Black Smoke” şarkısı ile Avusturya ile birlikte “0 puan” alarak yarışmayı son sırada tamamlamıştı.