Oldukça yoğun bir hafta sonunu daha geride bıraktık. Tam on farklı ülkeden ulusal final haberlerini sizlere ulaştırmaya çalıştık. Ancak kimilerinizin yoğunluktan dolayı her bir yarışmayı takip edemediğinizin farkındayız. Bizlerde bu nedenle hafta sonunda yaşananları özetleyen bir yazı dizisine başlama kararı aldık.Şimdi sırasıyla ulusal finallerde hangi sonuçlar alınmış inceleyelim.

İsveç: Melodifestivalen’in ikinci yarı finali heyecanı yaşandı. Yedi sanatçının daha sahne aldığı gecede direkt olarak finale gidenler Samir & Viktor ve Liamoo olurken ikinci şansa kalan isimler ise Mimi Werner ve Margaret oldu. Detaylar için tıklayınız.

Litvanya: Uzun soluklu bir ulusal final olan Eurovizijos’un beşinci adımı da tamamladı. On iki kişinin yarıştığı gecede sadece altı isim bir sonraki adıma geçebildi. Bu altı isim Twosome , Silvija Pankūnaitė & GeraiGerai, Paula, Godo, Kotryna Juodzevičiūtė, Jurgis Brūzga oldu. Detaylar için tıklayınız.

Macaristan: Macaristan’da  ilk yarı final turu tamamlandı. Dokuz sanatçının sahne aldığı yarı finalden en yüksek puana ulaşan üç kişi finalde yarışma hakkını elde etti: Gábor Heincz Biga, Zsolt Süle ve Gergely Dánielfy. Detaylar için tıklayınız.

Letonya: Supernova adlı ulusal finalle sanatçısını belirleyecek olan Letonya’da  ikinci gece de geride kaldı. Birinci yarı finalde olduğu gibi ikinci yarı finalde de yedi isim sahne aldı ve sadece iki isim finale yükselmeye hak kazandı. Markus Rivas ve Ritvars finale çıkan iki isim oldu.. Detaylar için tıklayınız.

Romanya: Romanya bu sene oldukça yoğun bir ulusal final dizisi yaşanıyor. Beş tane yarı finalin yapılacağı ulusal finalde bu hafta sonu dördüncüsü tamamlandı. Temsilcisini seçmek için henüz önlerinde bir yarı final ve bir büyük final daha var. Bu hafta sonu 12 isim sahne aldı ve ilk üçe girmek için en iyi performanslarını sergilediler. Gece sonunda ise Feli, TIRI ve Claudia Andas  finale yükselen isimler oldu. Detaylar için tıklayınız.

Ukrayna: Vidbir 2018 adlı  ulusal finalle temsilcisini belirleyecek olan Ukrayna ilk yarı final  turunu geride bıraktı. Geçmiş senelerden farklı olarak dokuz ismin sahne aldığı gecede halk ve jüri oylaması sonucunda ilk üçe giren Laud, VILNA, The Erised finalde yarışmaya hak kazanan isimler oldu. Detaylar için tıklayınız.

Danimarka: Bu sene oldukça sönük bir finale ev sahipliği yapan Danimarka ulusal finalinde on sanatçı sahne aldı. Süper finale yükselen Rasmussen ikinci oylama turundan da galip gelince, Higher Ground adlı şarkısı ile ülkesini  temsil etmeye hak kazandı. Detaylar için tıklayınız.

İtalya: Geleneksellemiş müzik festivali olan Sanremo ile temsilcisini belirleyen İtalya, en kompleks yarışma formatına sahip olan ülkelerden biri olma özelliğini devam ettirdi. Beş gecenin sonunda birinciyi öğrendiğimiz festivalde galip gelen isim Ermal Meta &Fabrizio Moro ikilisi oldu. Detaylar için tıklayınız.

İzlanda: Eleme turuna başlayan bir diğer ülke İzlanda oldu ve takipçiler ilk heyecanlarını yaşadılar. Söngvakeppnin 2018 birinci yarı finalinde boy gösteren altı isimden üçü olan Fókus, Ari Ólafsson ve Heimilistónar finalist olarak seçilmiş isimler oldular. Detaylar için tıklayınız.

Estonya: Estonya daha önce kayda almış olduğu birinci yarı finalin gösterimini ve oylamasını geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi. On sanatçının şarkısını gösterdiği yarı finalde amaç ilk beşe girmekti. Bu beş isim ise gece sonunda Elina,  Iiris & Agoh, Sibyl Vane, Stig Rästa ve Vajé oldu. Detaylar için tıklayınız.