Oldukça yoğun bir hafta sonunu geride bıraktık. Tam yedi farklı ülkeden ulusal final haberlerini sizlere ulaştırmaya çalıştık. Ancak kimilerinizin yoğunluktan dolayı her bir yarışmayı takip edemediğinizin farkındayız. Bizlerde bu nedenle hafta sonunda yaşananları özetleyen bir yazı dizisine başlama kararı aldık.Şimdi sırasıyla ulusal finallerde hangi sonuçlar alınmış inceleyelim.

İsveç: Melodifestivalen heyecanlı bir yarı finalle başladı. Yedi sanatçının sahne aldığı gecede ilk iki isim olan John Lundvik ve Benjamin Ingrosso direkt olarak finale çıkarken ikinci şansa kalan isimler ise Renaida ve Sigrid Bernson oldu.  Detaylar için tıklayınız.

Litvanya: Uzun soluklu bir ulusal final olan Eurovizijos’un dördüncü adımı da tamamladı. On iki kişinin yarıştığı gecede sadece altı isim bir sonraki adıma geçebildi. Bu altı isim Monika Marija, Jurgis Brūzga, Marija, The Roop, Kotryna Juodzevičiūtė ve Rūta Loop oldu. Detaylar için tıklayınız.

Macaristan: Macaristan’da yarı finaller öncesi son ön eleme turu tamamlandı. Bu turdan da seçilen altı isimle yarı finallerde yarışacak 18 isim belli olmuş oldu. Üçüncü turda seçilen isimler: Nikoletta Szoke, Attila Kokeny & Robert Szakcsi Lakatos, Tamas Horvath,  Ham ko ham,  Maszkura es a Tucsokraj, Cintia Horvath & Tomi Balogh  ve Roland Gulyás oldu. Detaylar için tıklayınız.

Letonya: Supernova adlı ulusal finalle sanatçısını belirleyecek olan Letonya’da buyun ilk heyecanı yaşandı. Birinci yarı finalde yedi isim sahne aldı ve sadece iki isim finale yükselmeye hak kazandı. Edgars Kreilis ve Liene Greifaune finalede bir kez daha sahne alacaklar. Detaylar için tıklayınız.

Malta: Hafta sonu temsilcisi ve şarkısını belirleyen iki ülkeden biri olan Malta’da bu yıl da uzun bir ulusal final gecesine ev sahipliği yaptı. Özellikle her performans arasında gösterilen reklamlardan usanan izleyicilerden sabırlı olan o gece kazanan ismi öğrenebildi. Gece sonunda sahne performansıyla ilgi çeken Christabelle, Taboo adlı şarkısıyla Portekiz’e gitmeye hak kazandı. Detaylar için tıklayınız.

Romanya: Romanya bu sene oldukça yoğun bir ulusal final dizisi yaşanıyor. Beş tane yarı finalin yapılacağı ulusal finalde bu hafta sonu üçüncüsü tamamlandı. Temsilcisini seçmek için henüz önlerinde iki yarı final ve bir büyük final daha var. Bu hafta sonu 12 isim sahne aldı ve ilk üçe girmek için en iyi performanslarını sergilediler. Gece sonunda ise Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra ve VYROS finale yükselen isimler oldu. Detaylar için tıklayınız.

İsviçre: Bu hafta sonu şarkısını seçen bir diğer ülke ise İsviçre oldu. Uzun zamandır istediği sonucu elde edemeyen ülke bu sene de şarkısını ulusal finalle belirledi. 6 isim sahnede şarkılarını seslendirdikten sonra birinci jüri oyları ve halk oyları belirledi. Puanlamada en üst sırada yer alan Zibbs İsviçre’yi “Stones” şarkısıyla temsil edeceği kesinleşti. Detaylar için tıklayınız.