Norsk Melodi Grand Prix bilindiği gibi Norveç’in her yıl düzenlediği Eurovision şarkısına karar verdiği bir yarışma. Çoğun fan tarafından Melodifestivalen’den sonra yoğun bir şekilde takip edilen bir ulusal final olma niteliği taşıyor…

Norveçli fanlar artık Eurovision’u ve ulusal finallerini nasıl benimsemişlerse “Parodi Norsk MGP” diye bir organizasyon yaratmışlar. Bu organizasyon Norveç’in en büyük her yıl düzenlenen Eurovision fan organizasyonu olma niteliği taşıyor.

Tam 10 yıldır düzenlenen yarışma genellikle Mayıs ayı içerisinde yapılıyor. Ancak bu yıl 10. yıl olmasından dolayı Kasım ayı içerisinde özel bir etabı daha olacak ve 10 yıldır devam eden yarışma içerisinde en iyi şov belirlenecek.

Yarışamanın mantığı çok basit: amatörler ya da ünlü sanatçılar bir Eurovision şarkısını alıp eğlenceli versiyonlarını hazırlıyorlar.

Şov Norveç’in Bergen şehrinde küçük bir barda doğmuş. Farklı etaplardan oluşan yarışmanın seçim işlemleri Norveç’in farklı şehirlerinde gerçekleştiriliyor ve bu etaplarla belirlenen yarışmacılar Bergen’deki finalde yarışıyor. Bu arada şu detayı belirtmekte fayda var geçtiğimiz yıl final etabı Eurovision 1986’ya ev sahipliği yapan Bergen’deki Grieghallen’de gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise Ole Bull Scene’de olacak.

Ayrıca şovdan sonra Eurovision’da olduğu gibi bir “After Party” söz konusu. Bu aralar Norveç’e yolu düşecek bir Eurovision fanıysanız bu organizasyonu kaçırmayın. Detaylı bilgiyi parodigrandprix@gmail.com adresinden alabilirsiniz.