2000 Eurovision’da ülkemizi temsil eden ve 10.olan Pınar Ayhan, Türkiye’nin Eurovision kararı ile ilgili konuştu

Kırım Haber Ajansı’na (QHA) çok özel açıklamalarda bulunan Pınar Ayhan şunları söyledi;

‘”Küçüklüğümün en coşkulu, en heyecan verici yarışmasıydı Eurovision Şarkı Yarışması. Ülkelerin birbirleriyle yarışmasından çok, binbir çeşit kültür ve melodinin, rengarenk yüzlerin bir araya gelmesi ve dünyaya birlik beraberlik mesajı vermesiydi beni heyecanlandıran. Yıllar sonra 2000 senesinde artık ben de bir yarışmacıydım. Ülkemi gururla temsil ettim ve 10.’lukla, o yıla kadarki en iyi 3. dereceyle ülkemize döndüm.

Sanat, toplumları birbirine yakınlaştıran en kısa, en değerli yoldur. Dilin, dinin, ırkın hiçbir anlam ifade etmediği müzik dili, yıllar önce Belçika’nın yaptığı gibi, dünya üzerinde kullanılmayan bir dil ile kullanıldığında dahi insan denen varlığın birbirini anlamak ve sevmek için başka hiçbir şeye ihtiyacı olmadığını hatırlatır.

Bu kadar geniş katılımlı bir sanat ortamının içinde bulunmak ise her ülke insanı için bir şanstır. EBU’nun başarılı sunumu ile, dünyanın pek çok yerinde izlenebilen ve ortak sağduyuya hitap eden bu yarışmanın kıymetini bilmek gerekir.

Dünyamızın, savaşlar ve kötü enerjiler ile yok oluşa özenmek yerine; iyi duyguları, birliği, beraberliği müzik yoluyla sunan bu gibi oluşumları desteklemesi herkesin hayrına olur.

Bu yıl, uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye olarak, Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmamızı can ü gönülden diliyorum.”

Kaynak: Kırım Haber Ajansı