2000 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen 45. Eurovision Şarkı Yarışması‘nda ülkemizi Grup S.O.S ile birlikte “Yorgunum Anla” şarkısıyla temsil eden Pınar Ayhan yeni bir proje ile geri döndü…

Ülkemizin ilk defa yarı Türkçe, yarı İngilizce olan bir şarkı ile temsil edildiği 2000 Eurovision Şarkı Yarışması‘nda Pınar Ayhan Grup S.O.S ile birlikte seslendirdiği “Yorgunum Anla” şarkısı ile İsveç’in başkenti Stockholm’den 59 puan ile 10. olarak ayrıldı.

Eurovision başarısı sonrası TRT’de farklı dönem ve programlarda sunuculuk yapan Pınar Ayhan 2014-2016 arasında internette Youtube üzerinden canlı yayınlanan 18 bölümlük Misafir Şarkılar projesini gerçekleştirdi. Programda samimi bir ev ortamında misafir ettiği birbirinden değerli sanatçılarla birlikte şarkılar seslendirdi.

Pınar Ayhan, müzikal sahne performansının yanı sıra hikaye anlatıcılığı yeteneğini de eklediği tek kişilik müzikal belgesel “Orada Duruverseydi Zaman” ile 20 Ocak’ta saat 20.30’da Fulya Sanat’ta sahne alacak.

“Fakat ne kadar az şey biliyoruz geçmişimizle ilgili azizim…

Bu cümleler Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın geçmişine ait kritik anları ve bu topraklar için çok kıymetli, ancak gizli kalmış kahramanları sahnede adeta bir masal gibi anlatan Pınar Ayhan’ın ağzından dökülüyor.

Pınar Ayhan, bir hikaye anlatıcısı olarak tek kişilik müzikal belgesel gösterisi ‘’Orada Duruverseydi Zaman”da, tarihin tozlu sayfalarını çeviriyor ve bizlere bu topraklarda yaşanmış ancak pek anlatılmamış olayları, çoğunu hiç tanımadığımız kahramanları anlatıyor, elimizden tutup bizi adeta canlı bir müzede gezdiriyor.

Gösteride henüz üç yaşındaki gencecik Türkiye Cumhuriyeti’ni 86 gün boyunca dolaştırıp dünyaya tanıtan Karadeniz Vapuru’nun serüvenini, dünyanın bir ucundan kendilerine ait olmayan bir savaşta ölmek üzere Çanakkale’ye gelen Anzaklar’ı, çoğumuzun belki de ilk kez duyacağı Özsoy Operası’nın çılgın öyküsünü, nasıl oldu da kaybettik dediğimiz Köy Ensititüleri’ni, şiirlerini okuyup, şarkılarını söylediğimiz ozanların hiç duymadığımız aşk hikayelerini dinleyecek, sevgililerine yazdıkları mektupları okuyacağız.”

İlk gösterimi 29 Ekim 2016’da gerçekleştiren ve o günden bu yana Ankara, İstanbul, Eskişehir, Antalya, Bursa, Kayseri ve Muğla’da olmak üzere toplamda 19 kez sahnelenen müzikal belgeselin 20. si, 2018’in ilk programlarından biri olarak 20 Ocak’ta Fulya Sanat’ta İstanbul izleyicisi ile buluşacak. Biletlere buradan ulaşabilirsiniz.