2017 Eurovision Şarkı Yarışması’na sayılı günler kala hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Şarkı seçimlerini tamamlayan ve son haline karan veren ülkeler şu sıralar yarı final ve final gecesinde sahne performansları öncesinde ekrana yansıyacak postcard görüntülerini hazırlama telaşı içinde. Geçmiş senelerden farklı olarak bu sene postcard çekimleri iki basamaktan gerçekleşecek. Tarihte bir ilk olarak postcard çekimlerinin birinci basamağından her katılımcı ülkenin yayıncı kurumu sorumlu olacak. Çekimlerin ilk turu sanatçıların ülkelerinden görüntüleri kayda alınacak. İkinci tur ise tüm delegasyon yetkilileri Mayıs ayında Kiev’e varınca kayda alınacak. Postcardların ana teması sanatçıların duyguları olacak.

Şu sıralar haberler Belarus’tan geliyor. Belarus ulusal finalinin de postcard görüntülerini hazırlayan Yura Yaroshik bu görev için seçilen isim oldu. Yuro Yaroshik yaptığı açıklamada çekimlerde Milli Kütüphane’den Mir Kalesi’ne kadar Belarus’un sahip olduğu birçok güzel manzarasının yansıtalacağının altını çizdi. Kartpostal çekimleri sırasında NaviBand üyeleri, en sevdikleri etkinliklerle meşgul olacaklar: Kayak yapacak, doğada piknik yapacak ve tabii ki şarkı söyleyecek!

Çekimlere 1 Nisan’da başlayan Belarus temsilcileri hava koşulları nedeniyle kayıtlara bugün de devam etmek zorunda kaldı.