Bugün 2018 Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapacak olan Lizbon’da sanatçılar ilk provalarına başlıyor. Birinci yarı finalin ilk yarısında sahne alacak 10 katılımcı bugün ilk provalarını gerçekleştirecek ve ardından basın merkezinde basın üyeleri ile tanışma konferansları olacak. 

Azerbaycan ile başlayacak olan provaların birinci günü Bulgaristan’ın provasını tamamlamasıyla son bulacak. Her bir sanatçı ilk provalar boyunca 30 dakika sahnede kalma imkanı bulacak. Bu süre zarfında sanatçının performansı birçok kez kesintiye uğrayacak ve yönetmen-koreograf ikilisinden gelecek direktiflere göre sanatçı performansını her seferinde geliştirmeye çalışacak. Böylece her bir sanatçı bu sürede yaklaşık üç kez şarkısını tamamlayabilecek. Ardından kısa bir dinlenme süresinin ardından basın merkezinin yolunu tutacak ve basın üyelerinden gelen soruları cevaplayacak.

Image source: infenetwork
*** Saatler Lizbon yerel saatine göre belirtilmiştir. TS için +2 saat hesaplaması yapmalısınız.

TSİ 12.00’da başlayacak(an) olan ilk gün çalışmaları, Bulgaristan ekibinin TSİ 22.15’teki basın toplantısı ile sona erecek. İlk provalar boyunca basın üyelerinin arenadan takip etmesi yasak, ancak basın merkezinde kurulu olan LED ekranlardan takip edebilecekler. Bu nedenle her hangi bir video paylaşımı yasak ancak eurovision.tv görüntüleri paylaştığı anda haberimiz güncellenecektir. Ayrıca her bir provada yaşananlar özet bir şekilde sizlere aktarılacak. O nedenle ilgili haberimizi belli aralıklarla takip ediniz.

  • Belarus: Alekseev tam ortaya kurulan platformda duruyor. Başta kamera yakınlaşırken sonrasında uzaklaşıyor.  Alekseev bir gülün içerisinden geçiyor, kırmızı dansçı gülü bir yay ile arkaya vuruyor. Elini deliyor ve sahte bir kan var. Bu hamleden sonra basın merkezinde epey gülüşmeler olmuş.

  • Estonya: Elina’nın projeksiyon elbisesi Lizbon’da! Üstelik ulusal finale göre daha farklı ve orijinal. Ses açısından bir sorun yok. Yalnızca alışılmışın dışında biraz daha düşük sesle seslendirmiş şarkıyı.

Bulgaristan: Vokaller kötü sayılmazdı ancak stüdyo versiyonundan biraz daha düşük bir seviyede idi. Grup üyeleri kliplerindeki gibi siyah giyinmeyi tercih etmişler.