Ukrayna’nın bugün düzenlediği basın toplantısının detayları…

Kanalın sözcüsü  Pavlo Hrytsak: Eurovision için çalışmış ve hala çalışmaya devam eden tüm ekibe teşekkür ediyorum. EBU ile konuştuğumuz gibi hazırlıklara ve çalışmalarımıza kaldığımız yerden tam gaz yoğun bir şekilde devam ediyoruz, edeceğiz. Zaten bilindiği gibi her şeyin zamanında tamamlanması EBU’nun en önemli görevlerinden biri.

Yapım Yönetmeni Ola Melzig: 4 kez Eurovision’un içerisinde yer aldım. İtiraf ediyorum bu yıl biraz geç kaldık. Ancak ben takımıma güveniyorum. Herkes uzman. Özellikle Eurovision konusunda uzmanlar. Ne yapacaklarını çok ama çok iyi biliyorlar. Tam zamanında çok iyi bir şov ve iş ortaya çıkaracaklarından eminim.

UA:PBC Hanna Bychok: EBU ve kanalımız arasında çok ciddi ve tüm detayların yer aldığı bir anlaşma var. Tüm gerekli şeyleri yapamaya devam edeceğiz. Ekip isterse çalışmaya devam edebilir. Bazı iddiaları gerçekten anlamıyoruz. Ola Melzig’in dediği gibi süreçte gecikmeler mevcut ancak tüm gücümüzle eksikliklerin üstesinden gelip, farkı kapatıp yarışmaya ev sahipliği yapacağız. Sosyal medya üzerinden açıklamalar yapmaya ve tartışmalara vaktimiz yok. Belirttiğim gibi tarafıma resmi bir istifa başvurusu olmadı. Kharebin, Romanova, Asman hepsi hala kanalımızda resmi olarak çalışıyor. Hepsiyle tek tek konuştum. Örneğin Romanova uluslararası projelerle bizimle çalışmaya devam edecek.