Bugünlerde Rus medyasında çıkan haberlere göre Rusya Eurovision Şarkı Yarışması’na Aleksandr Sergeevich Panayotov’u göndermek için hazırlanıyor. 1984 doğumlu sanatçının doğum yerinin bugünlerde Ukrayna sınırları içerisinde bulunan  Zaporizhia şehrinin olması iddiaları kuvvetlendiriyor. 

Alexander Panayotov ile ilgili görsel sonucuSanatçı geçmişinde birçok festivale katılmış ve 16 farklı ülkede sahne almıştır. Bunun yanı sıra ülkesinde de birçok yetenek yarışmasında boy göstermiş ve bunlardan sonuncusu geçen sene yarıştığı O Ses Rusya olmuştur. Performansıyla tüm jüri üyelerini kendine döndürmeyi başarmıştır.

Sanatçı geçmişte Eurovision Şarkı Yarışması’na katılma isteğini iki farklı yılda Rusya ulusal finaline katılarak göstermiştir. Bunlardan ilki yine Ukrayna’da yapılacak 2005 Eurovision Şarkı Yarışması için yapılan Rus ulusal final seçimlerine arkadaşı  Alexei Chumakov ile düet yaptığı Balalaika şarkısıyla gerçekleşmişti. Ancak ikili gece sonunda beşinciliğe ulaşabilmişti. İkinci denemesi 2008 yılında olan Alexandr şansını bu defa solo performansıyla denemişti ancak geceyi Dima Bilan’ın ardından ikinci sırada tamamlamıştı. Geçen senenin Rusya temsilcisi Sergey Lazarev ise o gecede dördüncülüğe ulaşmıştı.